SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suriyeli Cene, küçük yaşında tarifsiz acılar yaşad

Suriyeli Cene, küçük yaşında tarifsiz acılar yaşad

16 Mayıs 2016 Pazartesi - 12:29




Suriye'deki iç savaşta füzeli saldırıda vücudu yanan, bir elini ve parmaklarını kaybeden 3 yaşındaki Cene, 7 ameliyatın ardından hayata tutundu.





Suriye'de 5 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta, çok sayıda çocuk ya hayatını kaybediyor ya da savaşın acı izlerini bedeninde taşımak zorunda kalıyor.

Esed rejiminin yaklaşık 6 ay önce Halep kentine düzenlediği füzeli saldırıda yüzünün tamamında ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan, sol elini kaybeden, sağ elinin parmakları kopan 3 yaşındaki Cene, bu acıyı minik bedeninde taşıyan çocuklardan sadece birisi.

Cene, annesi Menaz Şehabi ve iki kardeşiyle evde bulunduğu sırada füzeli saldırıya maruz kalmış. Saldırıda evleri yanarken, Cene'nin yanı sıra annesi ve iki kardeşi de yaralanmış. Durumu çok ağır olan küçük Cene, babası Muhammed El Kaddur Hac Abu tarafından annesi ve 4 kardeşiyle birlikte Türkiye'ye getirilmiş.

YAŞAMINDAN ÜMİDİ KESMİŞLERDİ

Kilis'ten ambulansla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edilen küçük Cene, yaşamından ümit kesilmesine rağmen, yaklaşık 4,5 ay yoğun bakım tedavisi ve geçirdiği 7 ameliyat sonrası hayata yeniden bağlandı.


Küçük yaşına rağmen tarif edilemez acı yaşayan küçük Cene'nin ailesi kızlarının eski görünümüne kavuşamayacak olduğunu bilmelerine rağmen Türkiye'de estetik veya yüz nakli olacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

Baba Muhammed El Kaddur Hac Abu,  evlerine füze atılması sonucu eşi ve çocuklarının yaralandığını anlattı.Durumu hafif olan eşi ve iki kızının Gaziantep'e, Cene'nin ise Malatya'ya sevk edildiğini anlatan baba Hac Abu, "Eşim ve iki kızım tedavisinin ardından taburcu oldu. Ancak Cene yaklaşık 4,5 aydır Malatya'daki yanık ünitesinde tedavi altına alındı." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap