SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suriyeli Bakan: ABD,YPG’nin yardımıyla Suriye'nin kaynaklarını çalıyor

Suriyeli Bakan: ABD,YPG’nin yardımıyla Suriye'nin kaynaklarını çalıyor

28 Aralık 2021 Salı - 14:10




Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mekdad, ABD'nin terör örgütü YPG/PKK’nın yardımı ile Suriye'den doğal kaynaklarını çaldığını ve yasa dışı yaptırımlar uyguladığını açıkladı.





Terörün hamisi ABD’ye Suriye yönetiminden ağır suçlama geldi…

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad El Suriye ve El İhbariye kanallarına verdiği röportajda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mekdad Pazartesi günü ulusal televizyona verdiği demeçte, ülkesini işgal eden ABD güçlerinin terör örgütü YPG/PKK’nın yardımıyla Suriye petrolünü, buğday ve pamuğunu çalmaya devam ettiğini söyledi.

Terör örgütü YPG/PKK’nın,  ABD güçlerinin yardımıyla Suriye'nin Kuzeydoğusundaki al-Hol mülteci kampında 60.000 kişiyi tuttuğunu ve mültecilere gönderilen yardımları YPG/PKK’nın çaldığını kaydetti.

Avrupa ülkelerine çağrıda bulunan  Mikdad, Hol Kampı’ndaki Avrupa ülkeleri vatandaşı mültecileri teslim almalarını istedi.


Suriye’ye yönelik yaptırımlar hakkında da konuşan Mikdad, ABD ve Batılı ülkelerin Suriye halkına uyguladığı ekonomik yaptırımlar yasa dışıdır olduğunu ve ülkeyi istikrarsızlaştırmayı amaçladığını iddia etti.

Terör örgütü YPG/PKK’nın sırtını ABD’ye dayadığını ifade eden Mikdad, “Arkasında kim olursa olsun, hiçbir ayrılıkçı proje Suriye'de başarılı olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap