SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suriye'de varlığını ilan eden yeni silahlı grup HTŞ'ye saldırdı

Suriye'de varlığını ilan eden yeni silahlı grup HTŞ'ye saldırdı

10 Ocak 2021 Pazar - 09:24




Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de varlığını ilan eden yeni bir grup olan "Abdullah bin Uneys Cemaati"nin, Tahrir el Şam Heyeti'ne yönelik bir saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.





Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'de varlığını ilan eden yeni bir grup olan "Abdullah bin Uneys Cemaati"nin, Tahrir el Şam Heyeti'ne (HTŞ) yönelik saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Çatışma bölgeleri üzerine araştırmalarıyla tanınan Halid Abdurrahman'ın kişisel bloğunda yaptığı değerlendirmede söz konusu grup ve düzenlediği saldırı ele alındı.

Grup tarafından yapılan açıklamada, saldırının 8 Ocak Cuma günü şafak vaktinde düzenlendiği ifade edildi. Saldırıda İdlib şehrindeki "El Mutlak" kontrol noktasının hedef alındığı, saldırıda 3 HTŞ üyesinin öldürüldüğü ve mallarına el konulduğu öne sürüldü.

HTŞ kaynakları ise saldırıda 1 mensuplarının öldüğünü, diğer 2'sinin ise yaralandığını ifade ediyor.

HTŞ'den "mürted" (İslam'dan çıkmış) olarak bahsedilen açıklamada, HTŞ'ye "Müslümanlara zarar vermek, sahayı mürted dostlarına bırakmak, şeriatı atıl bırakmak, cihat ederek işgalcileri çıkarmak isteyenlere karşı savaşmak" gibi suçlamalar yöneltildi. Aynı zamanda daha fazla saldırı gerçekleştirileceği vurgulanarak, HTŞ üyelerine bu grubu terk etmeleri çağrısı yapıldı. Açıklamada HTŞ lideri Ebu Muhammed el Cevlani "Allah düşmanı" olarak nitelendirildi.


Bölge uzmanları, söz konusu yeni grubun, İdlib'de Türk askerlerine yönelik saldırılar düzenleyen "Ensar Ebubekir Sıddık Seriyyesi"nin bir kolu olabileceğini veya en azından bu yapıyla bağlantılı olabileceğini ifade etti. Daha önce de bölgede Rus askerlerine saldırılar düzenleyen Hattab eş Şişani grubuyla Ensar Ebubekir Sıddık Seriyyesi'nin bağlantılı olabileceği ileri sürülmüştü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap