A+ A-
Yorum
10

Suriye'de terör örgütü YPG kendini feshediyor

Yayın Tarihi: 17.08.2026 - 13:32
Suriye hükümeti ile terör örgütü YPG arasında varılan 29 Ocak mutabakatının uygulanmasından sorumlu Cumhurbaşkanlığı Heyeti Sözcüsü Ahmed el-Hilali, örgütün feshedilmesine ilişkin duyurunun "çok yakında" yapılacağını söyledi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Suriye yönetimi ile terör örgütü YPG arasında 29 Ocak'ta ateşkes ve kademeli entegrasyonu öngören yeni bir mutabakata varıldı. 

Söz konusu mutabakatın uygulanmasından sorumlu Cumhurbaşkanlığı Heyeti Sözcüsü ve Haseke Vali Yardımcısı Hilali, Syria TV'de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"DUYURUYU ÇOK YAKINDA YAPACAĞIZ"

YPG'nin feshedilmesine ilişkin duyurunun "çok yakında" yapılacağını söyleyen Hilali, "Geçtiğimiz dönemde, yargı dosyası dahil olmak üzere çeşitli zorlukların ele alınması için çalışmalar yürüttük." dedi.

"ENTEGRASYON SÜRECİNDE İLERİ AŞAMAYA ULAŞTIK"

Hilali, YPG bünyesindeki askeri, güvenlik ve sivil kurumların devlet kurumlarına entegrasyonu sürecinin ileri aşamaya ulaştığını kaydetti.

Zorlu aşamaları geride bıraktıklarını dile getiren Hilali, sahadaki tedbirlerin hayata geçirilmesinde önemli ilerleme kaydettiklerinin altını çizdi.

Etiketler