SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suriye’de sular iyice ısındı

Suriye’de sular iyice ısındı

05 Aralık 2015 Cumartesi - 10:21




BM’nin 1 Ocak için ateşkes çağrısına az bir zaman kala bu ülkede söz sahibi olmak isteyen ülkeler harekete geçti.





 Akdeniz Türkiye ve Suriye dışında 13 ülkenin savaş gemileriyle doldu. Amerikan, İngiliz, Fransız ve Rus jetlerinin her gün bomba yağdırdığı bölgeye Almanya, Kanada, Hollanda, Belçika ve İran’ın dışında Çin de geliyor. Türkiye ise çıkması muhtemel yangın için teyakkuza geçti.

Suriye'deki iç savaşa çözüm için Viyana'da varılan mutabakat ve Birleşmiş Milletler'in 1 Ocak 2016 itibariyle başlatılmasını istediği ateşkes, yılbaşına az bir zaman kala bölgenin geleceğinden pay kapmak isteyen ülkeleri Doğu Akdeniz'e çekti. Adeta Suriye'ye giriş bileti haline gelen 'IŞİD' ve 'terörle mücadele' gibi gerekçeler, onlarca gemiyle yüzlerce savaş jetini bölgeye çekti. Koalisyon ülkeleri Suriye'deki hava operasyonları için genellikle İncirlik Üssü'nü kullanmak isterken, Fransa ise buna ek olarak Charles De Gaulle uçak gemisini Doğu Akdeniz'de konuşlandırdı. Paris saldırılarının ardından sevkiyata hız veren Fransa, jetler için İncirlik'i de kullanmak istiyor. Fransa'nın diğer talebi ise nükleer yakıtlı uçak gemisine Mersin'deki Taşucu Limanı'ndan lojistik destek sağlamak.

ALMANYA TEZKEREYİ GEÇİRDİ

İngiltere ise dış operasyon tezkeresinin parlamentoda onaylanmasından sadece 57 dakika sonra Suriye'yi bombaladı. Güney Kıbrıs'taki Akrotiri Üssü'nden havalanan İngiliz jetleri Suriye'deki operasyonları iki katına çıkardı. Bölgeye 16 savaş uçağı daha gönderecek İngiltere, NATO ittifakı kapsamında İncirlik'i de kullanmak istiyor. Türkiye'ye daha önce patriot hava savunma sistemi gönderip kısa süre sonra geri çeken Almanya, Suriye'de operasyon için dün parlamentodan tezkere çıkardı. Almanya 'IŞİD'e karşı savaş için' 1200 asker, 6 tornado, bir yakıt ikmal uçağı ve bir savaş gemisi gönderecek. Doğrudan çatışma planlamayan Almanlar, 'Augsburg' fırkateyni ile Fransız uçak gemisini koruyacak.

 


 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap