SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suriye'de flaş gelişme

Suriye'de flaş gelişme

19 Kasım 2015 Perşembe - 09:28




Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada muhaliflerle hükümet güçleri Doğu Guta'da 15 günlük ateşkes kararı aldığı belirtildi.





Suriye'de Başkent Şam'a bağlı Guta kentinin doğusunda Suriye Ordusu ile ÖSO grupları ve İslam Ordusu arasında ateşkes sağlandı.Edinilen bilgilere göre akşam saatlerinde başkent Şam'ın doğusuna düşen Guta kentinin doğu bölgesinde Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve İslam Ordusu (Ceyşul İslam) örgütü arasında uzun süre yürütülen görüşmeler sonucu ateşkes sağlandı.Yarın sabah 06:00'da başlayacak ateşkes anlaşmasının süresi 3 gün olacak. Guta'daki ateşkesin başarıya ulaşması halinde ülke geneline yayılacağı öngörülüyor.Lübnan sınırında yer alan Guta'nın bir kısmı Suriye Ordusu'nun, bir kısmı da İslam Ordusu'nun elinde bulunuyor.Suriye ordusu, son 1 aydır Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Guta bölgesinde ilerleyişini sürdürüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap