SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suriye: IŞİD'in askeri liderlerinden Ebu Salem el Iraki operasyonda öldü

Suriye: IŞİD'in askeri liderlerinden Ebu Salem el Iraki operasyonda öldü

11 Ağustos 2022 Perşembe - 13:30




Suriye'nin resmi haber ajansı, IŞİD'in askeri liderleri arasında yer alan Ebu Salem el Iraki'nin Dera'da düzenlenen operasyon sırasında kendisini infilak etmesi sonucu öldüğünü duyurdu.





Suriye ordusu IŞİD'in üst düzey isimlerinden Ebu Salem El Iraki’nin Dera kırsalındaki Advan beldesinde düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü açıkladı. 

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'ya göre, Suriye ordusundan yetkili yaptığı açıklamada, IŞİD'in askeri liderleri arasında yer alan el Iraki'nin operasyon sırasında etrafının sarılması üzerine patlayıcılarla kendini infilak ettiğini aktardı. Operasyonda bir güvenlik görevlisinin de hayatını kaybettiği ifade edildi. 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de yaptığı açıklamada Ebu Salem el Iraki'nin dün öldürüldüğünü doğruladı. Iraki, Suriye’de bir aydan kısa bir süre içinde öldürülen ikinci IŞİD liderleri arasında yer aldı.

Suriye'deki IŞİD liderlerinden Mahir el-Agal'ın ABD Merkez Komutanlığı'nın temmuz ayında Afrin bölgesinde düzenlediği operasyonda öldürüldüğü açıklanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap