SON DAKİKA



Haber > Dünya > Suriye, 12 yıl sonra Arap Birliğine geri dönüyor!

Suriye, 12 yıl sonra Arap Birliğine geri dönüyor!

08 Mayıs 2023 Pazartesi - 12:48




Arap Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanları, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin 12 yıl sonra Birliğe dönmesi konusunda anlaşmaya vardı.





Arap Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanları, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin, Birliğe dönmesi konusunda anlaşmaya vardı. Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Arap Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed es-Sahaf, "Arap Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda Suriye'nin Arap Birliği'ne dönmesi konusunda anlaşmaya varıldı" ifadesini kullandı.

Toplantının ardından Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, ortak bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşünün, Birlik'in Arap dünyasındaki istikrar ve güvenliğe katkı sağlayacağı vurgulandı. Ancak Suriye'nin üyelik başvurusunun kabul edilmesi için bazı şartlar olduğu da belirtildi.

Suriye, 2011 yılında Arap Baharı protestoları sonrasında Arap Birliği'nden çıkarılmıştı. Ancak son dönemde Suriye'ye yönelik uluslararası baskıların azalması ve Arap ülkeleri arasındaki yakınlaşma, Suriye'nin tekrar Birliğe dönüşüne zemin hazırladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap