SON DAKİKA



Haber > Dünya > 'Süper Güçler' arasında yeni kriz!

'Süper Güçler' arasında yeni kriz!

21 Haziran 2023 Çarşamba - 12:00




Blinken'ın Çin ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i tiye aldı. Biden'ın o sözleri dünya basınında kısa sürede gündem oldu.





ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çinli yetkililerle iki gün boyu gerçekleştireceği görüşmeler için Pazar günü Pekin'e indi. Ziyaret Blinken'ın 2018'den beri Çin'e ilk kez tekrar gelişi olarak kayıtlara geçti. Blinken'ın tarihi ziyaretinden tam bir gün önce nükleer enerjiyle çalışan USS Michigan güvenlik önlemi nedeniyle bölgeye gönderildi.

İki ülke arasında devam eden Tayvan krizi konusunda önemli adımların atıldığı görüşme sonrası Blinken görüşmenin olumlu geçtiğini bildirdi. Tarihi ziyaretten tam 3 gün sonra ise ABD Başkanı Joe Biden, önümüzdeki günlerde olası bir görüşme öncesi Çin lideri Xi için sert ifadeler kullandı.

'JİNPİNG ÇOK UTANDI'

ABD başkanı Joe Biden, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i bir diktatör olarak nitelendirdi ve Bu yılın başlarında ABD Çin balonunu kendi sınırları içinde tespit ettiğinde, Jinping'in 'çok utandığını' öne sürdü.

Biden Salı günü Kaliforniya'da bir bağış toplama etkinliğinde, "Xi Jinping'in, o balonu düşürdüğümde bu kadar sinirlenmesinin sebebi, onun orada olduğunu bile bilmemesiydi" dedi. 80 yaşındaki ABD başkanı konuşmasının devamında, "Bu, diktatörler için büyük utançtır" değerlendirmesinde bulundu.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap