SON DAKİKA



Haber > Dünya > Sudan'dan Türk büyükelçinin aracına yapılan saldırıya kınama

Sudan'dan Türk büyükelçinin aracına yapılan saldırıya kınama

07 Mayıs 2023 Pazar - 14:52




Büyükelçi İsmail Çobanoğlu’nun aracına açılan ateş sonrası Sudan Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada saldırı kınanırken, araçta bulunan Türk bayrağına rağmen RSF güçlerinin saldırıya geçtiğine işaret edildi.





Ordu birlikleri ile paramiliter grup Hızlı Destek Güçleri'nin (RSF) çatışmaya girmesi sonucu iç savaşa sürüklenen Sudan'da 6 Mayıs tarihinde Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu’nun aracına ateş açıldı.

Herhangi bir can kaybı ve yaralının saldırıda büyükelçilik aracında maddi hasar meydana geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da 'Büyükelçilik Port Sudan'a taşınacak. Hiçbir kardeşimizde yaralanma yok, araçta hasar var' ifadelerini kullandı.

Söz konusu saldırı 28 Nisan'da tahliye için bölgede çalışmalarını sürdüren Türk uçağına açılan ateş sonrası kayıtlara 2. bir saldırı olarak geçti. Hafif makinalı tüfeklerle yapılan saldırıda uçak güvenli bir şekilde inişini gerçekleştirmişti.
 

SUDAN'DAN SALDIRIYA DAİR AÇIKLAMA


Öte yandan Sudan Dışişleri Bakanlığı İsmail Çobanoğlu’nun aracına ateş açılması ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada saldırının en şiddetli şekilde kınandığına dikkat çekildi ülkede bulunan diplomatik binalara saldırı ve yağma olayları ile ilgili on resmi rapor kayıtlara geçirildiği aktarıldı.
 

Açıklamanın devamı şu şekilde:

'Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi'nin arabasına yönelik silahlı saldırı, sivillerin öldürülmesi, vatandaşların canlı kalkan olarak kullanılması, tıbbi tesislerin işgali ve vatandaşları temel ihtiyaçlarından bir savaş silahı olarak mahrum etmek için hayati hizmetlerin hedef alınması gibi suçlarının devamı niteliğinde.

Büyükelçinin aracına Türk bayrağı dalgalanmasına rağmen yapılan bu hain saldırı, isyancı güçlerin büyükelçiyi soğukkanlılıkla öldürmeye yönelik kötü niyetini doğruluyor'

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap