SON DAKİKA



Haber > Dünya > Stoltenberg Moskova'ya seslendi: Geri çekildiğinizi kanıtlayın

Stoltenberg Moskova'ya seslendi: Geri çekildiğinizi kanıtlayın

16 Şubat 2022 Çarşamba - 13:09




Belçika'nın başkenti Brüksel’de NATO Savunma Bakanları Toplantısı düzenleniyor. Toplantının ana gündeminin ABD, NATO müttefikleri ve Rusya arasında yaşanan Ukrayna gerginliği olması bekleniyor.





NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg toplantı öncesinde konuştu. Stoltenberg, Rusya'ya seslenerek, Moskova'yı Ukrayna sınırlarından askerlerini geri çektiğini kanıtlamaya çağırdı. Stoltenberg şöyle devam etti: "Rusya'nın geri çekilip çekilmeyeceği henüz belli değil... Gördüğümüz, asker sayısını artırdıkları ve daha fazla askerin yolda olduğu."

'Gerçekten geri çekilirlerse memnun oluruz'

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri varlığını artırdığını ifade eden Stoltenberg, "Eğer gerçekten güçlerini geri çekmeye başlarlarsa, bunu memnuniyetle karşılayacağız. Son yaşanan gelişmeler gerçek bir geri çekilmeyi doğrulamıyor" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da dün NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmişti.

Ne olmuştu?

Rusya her ne kadar Kırım'daki tatbikat sonrası askerlerin geri dönüş videosunu yayınlasa da NATO ve Rusya arasında askeri varlığın gerilime sebep olduğu bölge Ukrayna sınırı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Güney ve Batı Askeri Bölgelerindeki bazı birliklerin tatbikat kapsamındaki görevlerinin tamamlandığını belirtmişti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın bazı birliklerinin geri döndüğü açıklaması üzerine, Ukrayna sınırlarında güçlerin azaldığına dair işaret görmediklerini söylemişti.


İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Ukrayna meselesine ilişkin ülke basınına yaptığı açıklamalarda, Rusya-Ukrayna sınırındaki son durumu "dünya için çok tehlikeli bir an" olarak niteleyerek askerlerin geri çekilmesine ilişkin, önemli etkileri olup olmadığını anlamak için daha fazla ayrıntı görmek gerektiğini ifade etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap