SON DAKİKA



Haber > Dünya > Sputnik V gönüllülerine artık gerçek aşı uygulanacak

Sputnik V gönüllülerine artık gerçek aşı uygulanacak

23 Aralık 2020 Çarşamba - 18:16




Sputnik V'nin geliştiricisi Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü'nün direktörü Aleksandr Gintsburg, koronavirüs aşı denemelerine katılan gönüllülere artık plasebo değil, gerçek aşının uygulanacağını belirtti.





Sputnik V'nin geliştiricisi Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü'nün direktörü Aleksandr Gintsburg, Sputnik V koronavirüs aşısının test formatındaki değişiklikle ilgili açıklamada bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın Sputnik V aşısı ile yapılan tescil sonrası test formatının değiştirilmesine izin verdiğini, gönüllülere bundan böyle plasebo değil, güvenli olduğu kanıtlanan gerçek aşının uygulanacağını ifade etti.

Sputnik'in haberine göre, Gintsburg şöyle devam etti: “Sağlık Bakanlığı artık her şeyin kanıtlanmış olması nedeniyle plasebo için gönüllü alımlarının durdurulmasına izin verdi, zira salgın devam ediyor ve bu durumda plasebo uygulamak hiç iyi olmaz." dedi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap