SON DAKİKA



Haber > Dünya > "Soykırım" demedi, Ermeni Diasporası çıldırdı!

"Soykırım" demedi, Ermeni Diasporası çıldırdı!

24 Nisan 2015 Cuma - 09:53




ABD Başkanı Barack Obama'nın 24 Nisan açıklaması, Ermeni diasporasının tepkisini çekti. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi, Obama'yı 'ihanet' ve 'aymazlık





ABD Başkanı Barack Obama soykırım demedi, Ermeni diasporası deliye döndü… ABD'de yaşayan Ermenileri çatısı altında toplayan Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (Armenian National Committee Of America-ANCA), Obama'yı ihanet ve aymazlıkla suçlarken, "Başkan Obama, seçilmesinden bu yana yedinci kez, 1.5 milyon erkek, kadın, çocuk Ermeni'nin öldürülmesini, Türkiye'nin tehditleri üzerine, 'soykırım' olarak nitelendiremedi" diyerek, üyelerine ABD Başkanı Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden'a mektup yazmaları çağrısında bulundu.

Amerika Ermeni Asamblesi Direktörü Bryan Ardouny, "Başkan Obama'nın Ermeni soykırımı üzerindeki dilsel jimnastiği, kendi oluşturduğu ve bir dünya liderinin standartlarına uymuyor" dedi. Ardouny'nin açıklamasında, "Dünya bilmeli ki bizim başkanımız Türk inkârına boyun eğmiştir, Amerikalı Ermeniler ve başkaca vicdanlı insanlar, tarihimizin halının artına süpürülmesine asla izin vermeyecek" ifadeleri yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap