SON DAKİKA



Haber > Dünya > Soykırım fonuna Kızılderili sanatçı resti

Soykırım fonuna Kızılderili sanatçı resti

06 Kasım 2023 Pazartesi - 10:34




ABD’nin İsrail’e sağladığı 14,3 milyar dolarlık yardım fonunu protesto eden Kızılderili olan Nicholas Galanin ve Amerikalı Merritt Johnson adlı iki sanatçı, Washington DC’deki Ulusal Sanat Galerisi’nde sergilenen kendilerine ait heykelin kaldırılmasını istedi.





ABD’nin İsrail’e sağladığı 14,3 milyar dolarlık yardım fonunu protesto eden biri Kılızderili iki sanatçı, Washington DC’deki Ulusal Sanat Galerisi’nde sergilenen kendilerine ait heykelin kaldırılmasını istedi. Kızılderili olan Nicholas Galanin ve Amerikalı Merritt Johnson adlı iki sanatçı, galeride ilk kez yerli sanatına yer veren, çağdaş Kılızderili sanatını merkezine alan ‘Toprak Atalarımızı Taşıyor’ başlıklı çalışma kapsamında 2017’de ürettikleri ‘Yaratılış ve Çocukları’ eserinin galeriden kaldırılmasını talep etti.

Kızılderili sanatçı Nicholas Galanin ve Amerikalı sanatçı Merritt Johnson.

17. yüzyıl dönemine ait giysilerle tasvir edilen çocuk heykeli, sanatçılara göre, ‘yüzlerce yıllık sömürgeleştirmeye, şirketleştirmeye, metalaştırmaya ve boyun eğdirmeye katlanmış’ bir figürü tasvir ediyor. Sanatçılar, eserin kaldırılması için Instagram’dan şu çağrıyı yaptı:

“İsrail’in Filistin halkına yönelik askeri saldırısını ve soykırımını ABD hükümetinin finanse etmesi nedeniyle çalışmamızın Ulusal Galeri’den kaldırılmasını büyük bir üzüntüyle talep ediyoruz. Hükümeti derhal ateşkes talep etmeye, İsrail’e askeri yardımı kesmeye ve Gazze ablukasını kaldırmaya çağırıyoruz.”

Washington DC’deki Ulusal Sanat Galerisi’nde sergilenen ‘Yaratılış ve Çocukları’ heykeli.

Ulusal Sanat Galerisi sözcüsü ise, sanatçıların isteği doğrultusunda müzenin eseri kaldıracağını açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap