SON DAKİKA



Haber > Dünya > Son savaş anketi sonuçları açıklandı: Lider oyunu yüzde 91'e çıkardı

Son savaş anketi sonuçları açıklandı: Lider oyunu yüzde 91'e çıkardı

28 Şubat 2022 Pazartesi - 15:25




Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'da 2 bin kişiyle yapılan son savaş anketinin sonucu açıklandı. Ankete göre Ukrayna lideri Zelenskiy oy oranını yüzde 91'e çıkardı.





Rusya- Ukrayna savaşı 5. gününde devam ediyor. Başkent Kiev başta olmak üzere birçok şehirde çatışmaların sürdüğü Ukrayna'da Rating Sociological Group’un 2 bin kişiyle yaptığı son savaş anketinin sonucu açıklandı. Ankete göre Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy oy oranını yüzde 91'e çıkardı.

Rusya'nın özerk bölge olarak ilan ettiği tartışmalı Donetsk, Luhansk ve Kırım hariç Ukrayna’nın tamamında yapılan ankette Ukraynalıların yüzde 70’i Ukrayna ordusunun bu savaştan zaferle ayrılacağını düşünüyor. Yüzde 47’lik bölüm Ukrayna ordusunun kesin zaferinden emin olduğunu belirtiyor.

Ukraynalıların yüzde 16’sı Ukrayna’nın zafere ulaşamayacağını düşünüyor, yüzde 15’lik kesim ise savaşın sonucu hakkında karar veremediğini söylüyor.

Orduya güvenin ülkenin batı ve merkez kesimlerinde yüzde 75-78 seviyelerinde olduğu belirtilirken, ülkenin doğusunda ise bu oranın yüzde 64-66 aralığında olduğu ifade edildi.

Anketi gerçekleştiren grup, sonuçlarla ilgili olarak, “Son bir haftada silahlı kuvvetlere yönelik inancın seviyesi belirgin seviyede arttı. Hiçbir bölgede olumsuz düşünenlerin sayısı fazla değil” ifadelerini kullandı.


Anket sonuçlarına göre, yüzde 91’i bulan Zelenskiy’e destek oranı 21 Aralık’tan bu yana üç katına çıktı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap