SON DAKİKA



Haber > Dünya > Somali'de askeri üsse saldırı

Somali'de askeri üsse saldırı

11 Temmuz 2016 Pazartesi - 14:35




El Kaide ile bağlantılı bir örgüt olan terörist gruplardan oluşan Eş-Şebab Somali'de bir askeri üsse bomba yüklü araçlarla saldırdı. 10 asker öldü.





Somali'deki saldırı, başkent Mogadişu'nun yaklaşık 50 kilometre batısındaki Afgooye kasabasındaki üste gerçekleşti. Ordu, gece saatlerinde meydana gelen saldırıda en az 10 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırıyı üstlenen Eş-Şebab ise 30 askerin öldüğünü iddia etti.

Pazar günü Somali Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mogadişu'nun güneyinde Eş-Şebab tarafından askeri malzeme deposu olarak kullanılan bir üssün, herhangi bir direnişle karşılaşılmadan imha edildiği belirtilmişti.

EŞ-ŞEBAB ÖRGÜTÜ YAPTI

Arapça’da gençlik anlamına gelen Eş-Şebab örgütü, 2006'da kuruldu. Ülkenin güneyindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde tutan El Kaide ile bağlantılı örgüt, hakim olduğu alanlarda 'şeriat kuralları' dediği kuralları hayata geçiriyor.


Ülkede son dönemde örgüte ait karargahlar insansız hava araçları ve özel hükümet güçleri operasyonlarının hedefinde. Örgüt, ülkedeki şiddet eylemleri, rehin alma ve suikastlardan sorumlu tutuluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap