SON DAKİKA



Haber > Dünya > Sokağa çıkma yasağı ilan ettiler...

Sokağa çıkma yasağı ilan ettiler...

28 Nisan 2015 Salı - 14:45




Gözaltında  hayatını kaybeden siyahi genç için protesto eylemi düzenlendi... Olaylar öyle büyüdü ki sokağa çıkma yasağı ilan edildi...





Amerika Birleşik Devletleri  karıştı... Halk, gözaltında öldürülen siyahi genç için sokaklara döküldü. Görüntüler siyahi amerikalıların yoğun olduğu Baltimore kentinden... 25 yaşındaki Freddie Gray polis tarafından gözaltına alındığı sırada öldürüldü. Ölen siyahi genç  için cenaze töreni düzenlendi... Törende gözyaşı ve öfke vardı. Cenazenin ardından kentte tansiyon yükseldi... Önce lise öğrencileri sokağa  çıktı. Öğrenciler güvenlik güçleriyle çatıştılar akşam saatlerinde ise olaylar daha da büyüdü. Polisle çatışan lise öğrencilerine diğer insanlar da katıldı, sokaklar ateşe verildi. 30 polis yaralandı. İş yerleri, arabalar, zarar gördü. Maryland eyaletinden olağanüstü hal ilan edildi. Baltimore kentinde  bir hafta boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Sokağa çıkma yasağı gece saat 22 ile sabah saat 05.oo arasıda geçerli olacak.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap