SON DAKİKA



Haber > Dünya > Şok iddia: ABD Savunma Bakanı YPG/PKK’nın sözde lideri ile görüşecek

Şok iddia: ABD Savunma Bakanı YPG/PKK’nın sözde lideri ile görüşecek

18 Kasım 2021 Perşembe - 12:19




Terörün hamisi ABD'den tepki çekecek karar. ABD Savunma Bakanı Austin'in önümüzdeki hafta Suriye'nin kuzeyindeki üsleri ziyaret edeceği ve terör örgütünün sözde liderleri ile görüşeceği belirtildi.





Türkiye'nin stratejik müttefiki ABD, terör örgü YPG/PKK'ya destek vermeye devam ediyor.

Almanya'da, Arapça yayın yapan Xeber24 sitesinin verdiği haberde; ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in önümüzdeki hafta Suriye'nin kuzeydoğusuna ziyaret yapacağını ileri sürüldü.

Haberde ayrıca, Austin'in bölgeyi ziyareti sırasında YPG/PKK’nın sözde liderlerinden Lideri Mazlum Abdi ile bölgedeki son gelişmeleri öğrenmek için bir araya geleceğini iddia etti.

Habere göre ABD'li bakanın Suriye'nin kuzey ve doğusundaki ABD askeri üslerini gezecek ve uluslararası koalisyon güçlerinin Haseke kentindeki karargahını ziyaret edecek.

Geçtiğimiz hafta da ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ethan Goldrich ile Suriye'nin Kuzeyinde yuvalanan terör örgütü YPG/PKK’nın sözde yöneticileri ile görüşme gerçekleştirmişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
ABD

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap