SON DAKİKA



Haber > Dünya > Şok eden karar! İki köpeğe ölüm cezası verildi

Şok eden karar! İki köpeğe ölüm cezası verildi

12 Temmuz 2021 Pazartesi - 16:41




Pakistan’ın lüks bir mahallesinde bir avukat iki köpeğin saldırısına uğradı. İki hayvanın sahibi arasında varılan uzlaşma sonucunda ‘infaz’ çıktı. Kararda köpekleri için ötenazi uygulanması öngörüldü.





Pakistan'ın Karaçi’da kentinin lüks mahallesinde sabah yürüyüşü sırasında iki köpeğin saldırsına uğrayan avukat ağır yaralandı. Bunun üzerine daha önce hiç duyulmamış bir ceza kararı alındı. Mahmeme tarafından iki köpeğe 'ölüm cezası' verildi. Ayrıca avukat ile iki hayvanın sahibi arasında, mahkeme dışı varılan uzlaşmanın bir parçası olarak uygulanacak.

 Uzlaşmaya göre, avukat Ahtar, Han'ı belirli şartlar çerçevesinde affetmeyi kabul ediyor:

Humyaun Han koşulsuz bir şekilde Mirza Ahtar Ali'den özür dileyecektir.
Humayun Han ve ailesi, evcil hayvan olarak tehlikeli veya vahşi köpekleri evlerinde tutmayacaktır.
Evcil hayvan olarak tutulan diğer köpekler Clifton Konak Yeri Kurulu'na (bölgenin belediye kurumu) kaydedilmeli, uygun şekilde eğitilmiş bir bakıcı olmadan sokaklara çıkmamalı ve dışarıda olduklarında her zaman ağızlıklı ve tasmalı olmalıdır.
Olaya karışan köpeklere derhal bir veteriner tarafından ötenazi yapılır ya da her iki köpek bir veteriner tarafından uyutulur.
Humayun Han, sahip olduğu diğer köpekleri de hibe etmeli.
Humayun Han, bir milyon Pakistan rupisini (yaklaşık 6 bin 276 dolar) sokak köpeklerinin barınması ve korunması için çalışan, kar amacı gütmeyen bir yardım kuruluşuna bağışta bulunmalı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap