SON DAKİKA



Haber > Dünya > Siyonist İsrail yine karıştı! Netanyahu karşıtları sokaklara döküldü

Siyonist İsrail yine karıştı! Netanyahu karşıtları sokaklara döküldü

11 Nisan 2021 Pazar - 10:21




Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin seçimlerin ardından hükümeti kurma görevini yine Netanyahu'ya vermişti. Netanyahu karşıtları sokaklara döküldü.





Siyonist İsrail'de 2 yılda 4. kez gerçekleştirilen seçimler sonrasında sandıktan yine koalisyon çıkmış Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin seçimlerin ardından hükümeti kurma görevini yine Netanyahu'ya vermişti. Netanyahu karşıtları sokaklara döküldü. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun istifasını isteyen göstericiler, "Beşinci seçime hayır” ve “Hükümeti değiştirmeye evet" sloganları eşliğinde Kudüs’ün dört bir yanındaki kavşaklar ve köprülerde gösteri düzenledi.

Ne olmuştu?

İsrail’de 2 yılda 4. kez düzenlenen genel seçimde hiçbir parti hükümeti kurmak için gerekli olan 61 milletvekili sayısına ulaşamamıştı. İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, hükümeti kurma görevini seçimde birinci olan Likud Partisi lideri Başbakan Binyamin Netanyahu’ya verdiğini açıklamıştı.

Netanyahu’nun 28 gün içinde hükümeti kurması gerekiyor ancak bu süre 2 hafta uzatılabiliyor. Netanyahu, verilen tüm süre boyunca koalisyon hükümetini kuramazsa Rivlin, görevi farklı bir isme verecek. Bu ismin de 28 gün içinde hükümeti kuramaması halinde Rivlin, görevi Meclise verecek. Meclis, 3 hafta içinde hükümeti kuracak isim üzerinde uzlaşmazsa ülkede yeniden seçime gidilecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap