SON DAKİKA



Haber > Dünya > Sırp Politikacı: Kosova, İnterpol'ün bir parçası olamaz

Sırp Politikacı: Kosova, İnterpol'ün bir parçası olamaz

15 Ekim 2019 Salı - 14:34




Sırbistan İçişleri Bakanı Stefanoviç, Kosova'nın İnterpol'e girişinin kurumu kötüye kullanılmasıyla sonuçlanacağını söyledi





İnterpol Genel Kurulunun yıllık toplantısı bugün Şili'de başladı.

Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanoviç Şili’de Interpol Genel Kurulu’nda bulunan Çin delegasyonu başkanı Daki Duan ile Sırbistan’ın Kosova’nın Interpol’e kabul edilmesine ilişkin argümanları hakkında görüştü.

Stefanoviç, Kosova’nın Interpol’e kabul edilmesinin bu en eski uluslararası polis teşkilatında derin bir bölünmeye yol açacağını ve gelecekte suça karşı mücadeleyi tehlikeye atacağını söyledi.

Sırbistan'ın Santiago'daki 88. İnterpol Genel Kurulundaki heyetine başkanlık eden Stefanoviç, Kosova'nın nihai girişinin Interpol'ün kötüye kullanılmasıyla sonuçlanacağını vurguladı.




Stefanoviç: Kosova, Interpol'ün bir parçası olamaz

Stefanoviç, geçtiğimiz yıl Dubai toplantısında bazı Interpol üye ülkelerinin, Kosova'yı almaya karşı olduklarını ve delegelerin aynı konuda 11 ay sonra tekrar oy vermekten utandığını söyledi.

Çin delegasyon şefi Dakka Duan, Çin’in Sırbistan’ın toprak bütünlüğüne verdiği desteği ve Interpol’a kabul edilmek üzere Kosova’nın talebi üzerine değişmeyen durumlarını yineledi.

Stefanoviç, Sırbistan Cumhuriyeti'nin bir Çin politikasını desteklediğini de vurguladı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap