SON DAKİKA



Haber > Dünya > Sırbistan seçiminde değişen bir şey yok!

Sırbistan seçiminde değişen bir şey yok!

19 Aralık 2023 Salı - 10:07




Sırbistan’da önceki gün yapılan genel seçimi, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in 2012’den bu yana iktidarda olan Sırp İlerleme Partisi (SNS) kazandı.





İlk sonuçlara göre SNS, oyların yüzde 47’sini aldı. Seçim sonrası açıklama yapan Aleksandar Vucic, partisinin Sırbistan Parlamentosu’nda çoğunluğu sağladığını söyledi, “Bu mutlak bir zafer. Ben de son derece mutluyum” dedi. Resmi olmayan sonuçlara göre, 250 üyeli Sırbistan Parlamentosu’nda, SNS liderliğindeki “Sırbistan Durmamalı” İttifakı 128, “Sırbistan Şiddete Karşı” İttifakı (SPN) 65, Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS) 18 milletvekili çıkardı. Diğer sandalyeler ise küçük partilerin oldu. SPN, Sırbistan’da Mayıs ayında düzenlenen iki silahlı saldırının ardından oluşturulmuştu. Kitlesel protesto gösterilerine yol açan saldırılarda 10’u başkent Belgrad’da bir okulda olmak üzere 19 kişi hayatını kaybetmişti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap