SON DAKİKA



Haber > Dünya > Şiddetli yağışlar şimdide salgın hastalık getirdi

Şiddetli yağışlar şimdide salgın hastalık getirdi

25 Ekim 2023 Çarşamba - 10:28




Gana'da etkili olan şiddetli yağışlar Akosombo Barajı'nın taşmasına neden oldu.





Gana'da etkili olan şiddetli yağışlar Akosombo Barajı'nın taşmasına neden oldu. Yağış nedeniyle yaşanan sel felaketi Volta vilayetine bağlı Buipe bölgesinde sıtma ve tifo salgınlarını da beraberinde getirdi. Bölgede temiz su bulunmadığını kaydeden bölge yetkilisi Mankir, "Sel felaketinin acısını gerçekten çekiyoruz. Bu durum zaten var olan sağlık hizmeti açığını daha da genişletecek. Hastaneye gidin, orada yatan insanların ve hatta evdekilerin tifo ve sıtmadan muzdarip olduğunu görün" dedi.

Gana'da Akosombo Barajı'nın bulunduğu Volta vilayetine bağlı Buipe bölgesinde, etkili olan şiddetli yağışların ardından sıtma ve tifo salgını ortaya çıktı.

3News'in haberine göre, Buipe bölge yetkilisi Bridgewurche Barchisu Mankir, yaptığı açıklamada, tifo vakalarındaki artışın bölgedeki su kaynaklarının tüketilmesinin bir sonucu olduğunu söyledi.

Bölgede temiz su kaynağı bulunmadığını kaydeden Mankir, "Sel felaketinin acısını gerçekten çekiyoruz. Bu durum zaten var olan sağlık hizmeti açığını daha da genişletecek. Hastaneye gidin, orada yatan insanların ve hatta evdekilerin tifo ve sıtmadan muzdarip olduğunu görün." dedi.

Volta Nehri Kurumu'ndan 14 Ekim'de yapılan açıklamada, Gana'da yaklaşık bir aydır devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Akosombo Barajı'nın taşmasının bölgede sellere neden olduğunu belirtilmişti.

Sel felaketleri nedeniyle 26 binden fazla kişinin yerinden olduğu açıklanmıştı.

Akosombo Barajı'nın taşması, aşağı Volta Havzası boyunca neredeyse tüm toplulukları etkiledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap