SON DAKİKA



Haber > Dünya > Şiddetin bahanesi olamaz

Şiddetin bahanesi olamaz

29 Nisan 2015 Çarşamba - 11:50




ABD Başkanı Barack Obama, Baltimore’de çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu





ABD başkanı Barack Obama, Baltimore olaylarını değerlendirerek, “Dün gördüğümüz şiddet olaylarının bahanesi yok. Ve amaca zarar verici bir olay" dedi.

ABD'nin Baltimore kentinde gözaltındayken hayatını kaybeden Freddie Garay’in toprağa verilmesinin ardından kentte şiddet olayları çıkmıştı. ABD Başkanı Barack Obama, dün Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Obama, Baltimore’da yaşanan olayları kınayarak, Freddie Gray’in ölümüyle ilgili olarak Adalet Bakanlığı’nın soruşturma başlattığını ve bu konuda tam şeffaflık ile hesap verilebilirliğin olması gerektiğini söyledi. Pazartesi günü Baltimore’daki olaylar sırasında polis memurlarının da yaralandığını sözlerine ekleyen Obama, “Dün gördüğümüz şiddet olaylarının bahanesi yok. Ve amaca zarar verici bir olay. İnsanlar eline levye aldıkları zaman ve yağmalamak için kapıyı açtıklarında, protesto etmiş olmuyorlar. Açıklama yapmış olmuyorlar, çalmış oluyorlar. İnsanlar binaları ateşe verdikleri zaman kundakçılık yapmış oluyorlar ve kendi toplumlarındaki iş ve fırsatları zarara uğratmış, boş vermiş oluyorlar” dedi. Baltimore olayları sırasında bazı polis memurlarının doğru şeyi yapmadıklarını ifade eden Obama, “Bu yavaş ilerleyen bir kriz ve bir süredir devam ediyor. Bu olay yeni değil ve bizler de yeniymiş gibi davranmamalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap