SON DAKİKA



Haber > Dünya > Selfie çubuklarına yasak

Selfie çubuklarına yasak

11 Mart 2015 Çarşamba - 16:51




Birçok müzenin teleskopik çubuklara getirdiği yasağa, Fransa'daki Versailles Sarayı da eklendi.





Fotoğraf makinesi ya da cep telefonuyla daha uzak mesafelerden fotoğraf çekmeyi sağlayan teleskopik çubuklara dünyanın birçok müzesinden yasak haberleri gelmeye başladı. Bu müzelere Fransa'daki Versailles Sarayı da eklendi. 

Versailles Sarayı'nda Selfie çubuklarının kullanımı yasaklandı. Müzeden yapılan açıklamada bu çubukların değerli resim, heykel ve benzeri sanat eserlerine zarar verebileceği bilgisi verildi. Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan sarayda bu tip çubuklar kullanılamayacak. 

Paris'te bulunan Versailles Sarayı ile başlayan bu yasağın şehirdeki diğer müze ve sanat eseri bulunan yerlere de genişlemesi bekleniyor. Şehirde Louvre gibi önemli eserlerin bulunduğu müzeler de yer alıyor. Paris'teki bu müzelere yılda ortalama 20 milyon ziyaretçi geliyor. 

Selfie çubuklarına Avrupa'daki ilk yasak olan Versailles Sarayı'ndaki bu durumun benzeri daha önce ABD'deki Smithsonian Enstitüsü müzelerinde ve Avustralya'da bazı büyük müzelerde de uygulanmaya başlamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap