SON DAKİKA



Haber > Dünya > Seçmen sandık başında

Seçmen sandık başında

07 Mayıs 2015 Perşembe - 15:35




İngiltere’de bugün gerçekleştirilen genel seçimler kapsamında, yaklaşık 50 milyon seçmen Başbakan seçmek üzere sandık başına gitti.





İngiltere’de genel seçimler bugün sabah saatlerinde oy verme işlemiyle başladı. Ülkede yapılan genel seçimler kapsamında sandık başına giden seçmenler İngiltere’nin mevcut muhafazakar Başbakanı David Cameron ile Ed Milliband’ın lideri olduğu İşçi Partisi ve diğer partiler arasında seçim yapacak. Ülke genelinde oluşturulan 50 bin oy merkezinde oyunu kullanacak yaklaşık 50 milyon seçmen, kendilerini temsil etmek üzere 650 milletvekili seçecek. Ülkede yerel saatle 07:00’da başlayan oy verme işlemi 22:00’a kadar devam edecek.

Seçmenler aynı zamanda ülkenin Bedford, Copeland, Leicester, Mansfield, Middlesbrough ve Torbay bölgeleri belediye başkanı seçmek için de oy kullanacak. Akşam saatlerinde son bulacak oy verme işleminin ardından başlayacak oy sayma işleminin tamamlanmasıyla ilk sonuçlar gecenin geç saatlerinde, kesin sonuçlar da yarın sabah açıklanacak. İngiliz Parlamentosu, 533’ü İngiltere’den, 59’u İskoçya’dan, 40’i Wales’den ve 18’i İrlanda’dan olmak üzere 650 sandalyeden oluşuyor ve başkanlık için ise 326 çoğunluğun sağlanmış olması gerekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap