SON DAKİKA



Haber > Dünya > Seçimlerde sürpriz sonuç

Seçimlerde sürpriz sonuç

08 Mayıs 2015 Cuma - 09:36




Başbakan David Cameron liderliğindeki merkez sağ eğilimli Muhafazakâr Parti seçim sonuçlarına göre tek başına hükümet kurabilecek.





Birleşik Krallık'a bağlı İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da yapılan genel seçimlerde oy verme işlemi sona erdi, sandıklar perşembe yerel saatle 22.00'da kapandı. Genel seçimlerde oyların yüzde 80'e yakını sayıldı. BBC'nin yaptığı hesaplamaya göre, Başbakan David Cameron liderliğindeki merkez sağ eğilimli Muhafazakâr Parti seçimler sonucunda tek başına hükümet kurabilecek.

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'yı bünyesinde barındıran Birleşik Krallık'ta, 650 bölgeden 526'sında oylar sayıldı.

Dağılım şöyle:

Muhafazakâr Parti: 235

İşçi Partisi: 208


İskoç Ulusal Partisi: 55

Demokratik Birlik Partisi: 8

Liberal Demokratlar: 6

Diğer partiler: 14

BÜYÜK SÜRPRİZ


BBC'nin hesabına göre, Muhafazakâr Parti büyük bir sürpriz yaparak Avam Kamarası'nda 325 sandalyeye sahip olacak. Normal şartlarda, bir partinin tek başına hükümet kurabilmesi için 326 vekil çıkarması gerekiyor. Ancak Kuzey İrlanda'daki Sinn Fein partisinden vekiller parlamentodaki yerlerini almayacakları için Muhafazakâr Parti'ye 323 sandalye de yetecek.

SANDIK ÇIKIŞ ANKETİ SONUCU

BBC, Sky News ve ITV'nin yaptırdığı sandık çıkış anketi ise Muhafazakâr Parti'nin 316 sandalye çıkaracağına işaret ediyor. Bu ankete göre, Ed Miliband liderliğindeki merkez sol eğilimli İşçi Partisi ise Avam Kamarası'ndaki 650 sandalyeden 239'unu alacak.

Sandık çıkış anketi, seçimlerden kaç milletvekili çıkaracağı en çok merak edilen partilerden biri olan İskoç Ulusal Partisi'nin ise 58 sandalye kazanacağını öngörüyor. Aynı ankete göre; koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokratlar 10, Galler Ulusal Partisi 4, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) 2, Yeşiller 2, diğer partiler ise 19 sandalye sahibi olacak. Bu sonuçlara göre, Muhafazakâr Parti lideri Cameron, koalisyon arayışına gidecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap