SON DAKİKA



Haber > Dünya > Seçime giden Ekvador’da neler oluyor? Başkan adayı restoranda yemek yerden silahlı saldırı oldu!

Seçime giden Ekvador’da neler oluyor? Başkan adayı restoranda yemek yerden silahlı saldırı oldu!

20 Ağustos 2023 Pazar - 14:10




Güney Amerika ülkesi Ekvador’da genel seçim öncesi devlet başkanı adaylarından Otto Sonnenholsner'in bulunduğu restoranın önünde silahlı saldırı düzenlendi.





Ekvador'un Guayaquil şehrinde dün sabah saatlerinde devlet başkan adayı Otto Sonnenholsner'in kahvaltı yapmak için ailesiyle gittiği restoranın önünde silahlı kişiler tarafından bir saldırı düzenlendi.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Ekvador Ulusal Polisi tarafından yapılan açıklamada, saldırının restorana yakın bir spor giyim mağazasında yaşanan soygun nedeniyle gerçekleştiği ve olayla ilgisi olan 5 şüphelinin tutuklandığı bildirildi. Saldırı anında başkan adayı Sonnenholsner ile birlikte fotoğraf çekmek isteyen bazı vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde silah sesleri net bir şekilde duyulurken çevredekilerin paniklediği görüldü.

“YARIN ROTAYI DEĞİŞTİRİYORUZ”

Başkan adayı Otto Sonnenholsner, saldırıyı sosyal medya hesabından kınadı ve kendisinin ve ailesinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Ayrıca olay yerindeki insanların yaşadığı korkunun farkında olduğunu söyleyen Sonnenholsner, Çaresizlik incitiyor. Böyle devam edemeyiz. Yarın rotayı değiştiriyoruz” diyerek bugün yapılacak seçimlere atıfta bulundu.


EKVADOR’DAKİ SALDIRILAR

Ekvador’un başka bir başkan adayı Fernando Villavicencio ise 9 Ağustos’ta Quito’da yaptığı siyasi miting sonrasında aracına binerken silahlı saldırıya uğradı ve başına gelen 3 kurşunla öldü. Villavicencio, cinayetten bir hafta önce suç çetelerinin kendisini tehdit ettiğini ifade etmişti.

EKVADOR’DA SEÇİMLER

Ekvador’da halk, son yıllarda uyuşturucu kaçakçılığıyla ilişkili çetelerin cinayetleri ve 2021 yılından bu yana en az 430 mahkumun öldüğü hapishane isyanları nedeniyle şiddetle boğuşuyor. Ekvador halkı, bugün yeni devlet başkanını ve yardımcısını seçmek için genel seçimler için oy kullanacak.

Seçimlerde bir adayın ilk turda kazanması için oyların yüzde 40’ını alması veya en yakın rakibinden 10 puan önde olması gerekirken seçimlerin 2. tura kalması durumunda halk 15 Ekim’de tekrar sandık başına gidecek.


Genel seçimlerin ilk sonuçları bu gece belli olurken nihai sonuçların 10 gün içinde açıklanması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap