SON DAKİKA



Haber > Dünya > "Sayfa çevirmeye yardımcı olacaktır"

"Sayfa çevirmeye yardımcı olacaktır"

12 Nisan 2015 Pazar - 14:30




ABD Devlet Başkanı Barack Obama, Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile yaptığı görüşmenin onca yıllık düşmanlıktan sonra sayfa çevirmeye yardımcı olacağ





ABD Devlet Başkanı Barack Obama, Panama’da gerçekleştirilen Amerikan Zirvesi sırasında Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Obama, görüşmenin onlarca yıl devam eden düşmanlıktan sonra her ülkenin de sayfayı çevirmeye yardımcı olacağını söyledi. Görüşmeyi samimi ve yararlı olarak tanımlayan Obama, eski düşmanlar arasındaki farklılıkların devam edeceğini ancak karşılıklı çıkarların korunacağını ifade ederek, “Görüş ayrılıklarımızı saygı ve nezaket içinde ortaya koyabileceğimiz sonucuna vardık. Zamanla sayfayı çevirmek ve iki ülke arasındaki yeni ilişkileri geliştirmek bizim için mümkün olacak” dedi.

Küba Devlet Başkanı Raul Castro ise, Obama’nın dürüst bir insan olduğunu kaydederek, “Tüm konuları sabırla görüşmek için hazırız. Bazı konularda hemfikiriz, bazı konularda ise aynı fikirde değiliz. Obama’dan affetmesini istiyorum. Ondan önce olan konularda kendisi sorumlu değildi” dedi.

İki ülkenin liderleri arasında yaklaşık yarım asır sonra gerçekleştirilen görüşme ilk resmi görüşme özelliği taşıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap