SON DAKİKA



Haber > Dünya > Savaşın 22'nci günü! Rus güçleri 3 Panama gemisini vurdu... İşte son gelişmeler

Savaşın 22'nci günü! Rus güçleri 3 Panama gemisini vurdu... İşte son gelişmeler

17 Mart 2022 Perşembe - 17:56




Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan savaş 22'nci gününe girdi. Bölgeden sıcak gelişmeler gelmeye devam ederken Rus ordusu tarafından daha önce kaçırılmasının ardından dün bırakılan Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov'un serbest kalması için savaş sırasında esir alınan 9 Rus askeri ile değiştirildiği bildirildi.





ABD Kongresi ortak oturumunda dün akşam kongre üyelerine hitap eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması ve S-300 gibi hava savunma sistemleri noktasında ABD'den destek istedi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, ABD'nin Rusya üzerinden Çin'e yaptırım tehdidinde bulunduğunu, bunun olması halinde "güçlü karşı tedbirlere başvuracaklarını" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile telefonda görüştü. Görüşmede, Rusya - Ukrayna arasındaki son gelişmeler ele alınırken ABD Başkanı Joe Biden ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında, "Bence o bir savaş suçlusu" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Biden’a tepki göstererek, “Bombaları dünya çapında yüz binlerce insanı öldüren devlet başkanının bu tür söylemlerini kabul edilemez ve affedilemez buluyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte savaşın 22'nci gününden son gelişmeler...

Polonya Başbakanı: Ruslara vize verilmesin


Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Rusya'ya karşı yaptırımlar konusunda kırmızısı çizgisi olmadığını söyledi.

Morawiecki’ye göre, Almanya ve tüm AB bir an önce Rusya'dan enerji sevkiyatına ambargo uygulamalı; Rus bankaları için ayrıcalık yapmaya, Ruslara vize vermeye son vermeli ve Birleşik Rusya partisi üyelerinin mal varlıklarını dondurmalı.

Zaharova: Ukrayna'nın tarafsız ülkeye dönüşmesi kaçınılmaz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'nın tarafsız ülkeye dönüşmesinin kaçınılmaz olduğunu ne kadar çabuk anlarsa Rusya'nın müdahalesinin o kadar çabuk biteceğini söyledi.

Harkov'da pazar yeri bombalandı: 3 kişi hayatını kaybetti


Harkov’da bombaların isabet aldığı bir pazardaki dükkanların tamamen yandığını belirterek 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 5 kişinin yaralandığını açıkladı.

harkov.jpg

Ukrayna Acil Durum ekipleri tarafından yapılan açıklamaya göre, bombaların isabet ettiği yaklaşık 3 bin 600 metre karelik pazardaki dükkanlar, yanarak tamamen harap oldu. Yetkililer, 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 kişinin yaralandığını açıkladı.

Rusya, Ukrayna füzelerinin bulunduğu depoyu vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov Rivne bölgesinde Toçka-U sistemleri için olan füzelerin bulunduğu mühimmat deposunun vurulduğunu açıkladı. Konaşenkov, "16 Mart akşamı, yüksek hassasiyetli füzelerle Rivne bölgesindeki Sarnı yerleşim biriminde bulunan mühimmat deposuna hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucunda füze ve mühimmatların bulunduğu depo vuruldu. Aralarında Toçka-U taktik sistemi için olan mühimmatlar da vardı" diye konuştu.


24 saatte 295 kişi Mariupol’den tahliye edildi

Bağımsızlığını tek taraflı ilan eden ve Şubat ayının sonunda Rusya tarafından tanınan Donetsk Halk Cumhuriyeti’nden (DHC) yapılan açıklamaya göre, Mariupol ve çevresindeki yerleşim birimlerinden son 24 saatte 295 kişi tahliye edildi. Aralarında 66 çocuk da yer aldı.

Kiev'de bir apartmana roket isabet etti: 1 ölü üç yaralı
 

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, Rusların düzenlediği saldırılarda bir apartmana daha roket isabet etmesi sonucu en az bir kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Acil Durum Servisinden yapılan açıklamaya göre binanın 16. katına isabet eden roket büyük hasara yol açarken, 30'a yakın kişi tahliye edildi.


Sivillerin yaşadığı bölgelere bombardıman

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından ülkenin değişik yerlerindeki çatışmalarda siviller zarar görüyor. Donetsk bölgesinde Rus yanlılarının kontrolü altında bulunan Kalmius nehri kıyısında yer alan Mariupol şehrine 17 km uzaklıkta olan ve Yunan kökenli vatandaşların yaşadığı Sartana şehrinde yerleşim yerleri bombardıman sonucu hasar gördü.

sivil.png

Rus güçleri 3 Panama gemisini vurdu

Panama Denizcilik Bakanı Noriel Arauz, ülke bayraklı 3 geminin Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana füzelerle saldırıya uğradığını söyledi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Arauz, Panama bayraklı 10 geminin halen savaş nedeniyle Karadeniz'i terk edemediğini belirterek, "Rus füzelerinin saldırısına uğrayan üç gemi olduğunu biliyoruz, ancak mürettebatın tamamı güvendedir, maddi hasar aldık. Dışişleri Bakanlığıyla sürekli iletişim halindeyiz" ifadesini kullandı.

Arauz, saldırıya uğrayan gemilerde altı Ukraynalı mürettebatın da olduğunu vurgulayarak, "Karadeniz'de, Panama bayraklı en az 10 gemi var, onlara elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz ve biliyoruz ki 200 ila 300 civarında diğer uluslardan da gemi var. Karadeniz'den ayrılmalarına izin verilmiyor" dedi.

Karadeniz'in uluslararası sularında seyreden gemilerin vurulduğuna dikkati çeken Arauz, vurulanların çoğunun dökme yük gemileri olduğunu, birinin 26 Şubat'ta, erken saatlerde yükleme yolunda isabet aldığını kaydetti.


Panama basınında çıkan haberlere göre, 1 geminin batma tehlikesi yaşadığı, diğer 2 geminin ise ciddi hasar aldığı öne sürüldü.

Gemilerde toplam 21 mürettebatın olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kaçırılan Melitopol Belediye Başkanı esir Rus askerlerine karşılık serbest bırakıldı

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta Rus ordusu tarafından daha önce kaçırılmasının ardından dün bırakılan Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov'un serbest kalması için savaş sırasında esir alınan 9 Rus askeri ile değiştirildiği bildirildi.

Zelenski, Rus askerlerine seslendi: Silah bırakın bu bizim topraklarımızda ölmekten iyidir

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya ile Ukrayna'daki savaşla ilgili müzakerelerde önceliklerinin çatışmanın sona ermesi, güvenlik garantileri, egemenlik ve toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması olduğunu belirtti.

Müzakerelerde önceliklerini sıralayan Zelenski, Rus askerlerine de seslenerek, "Silahlarınızı bırakın. Bu, savaş alanında, bizim topraklarımızda ölmekten iyidir" diye konuştu.

Harkov'da binalar ağır hasar gördü

harkov-2.png

Rusya saldırısı altındaki Ukrayna'nın Harkov kentinin Alexeyevka bölgesinde bombardıman sonucu bazı binalar ağır hasar gördü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap