SON DAKİKA



Haber > Dünya > Savaş tersine döndü: Rus ordusu Herson'dan tamamen çekildi!

Savaş tersine döndü: Rus ordusu Herson'dan tamamen çekildi!

11 Kasım 2022 Cuma - 14:02




Ukrayna'nın karşı saldırıları savaşın seyrini değiştiriyor. Rus ordusu işgal ettiği Herson'dan tamamen çekildiğini açıkladı.





Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişimi 261. gününe girdi. 

Bölge de istediği başarıyı sağlayamayarak büyük bir hezimete uğrayan ve çok sayıda kayıp veren Rus ordusu işgal ettiği bölgelerden yavaş yavaş çekilmek zorunda kalıyor.

Öyle ki Ukrayna'nın karşı saldırıları sonucu Rusya Savunma Bakanlığı, Rus askerlerinin uzun süre işgal altında tuttukları Ukrayna'nın Herson bölgesinden çekilmeyi tamamladıklarını açıkladı.

Rus haber ajansı TASS'ın aktardığına göre Savunma Bakanlığı cuma sabahı gerçekleştirdiği günlük brifingde, Rusya'nın Herson'daki tüm asker ve ekipmanlarının Dinpro Nehri'nin doğu yakasına taşındığını bildirdi. 

Öte yandan Rus Savunma Bakanlığının daha önce yapılan açıklama da ise, Ukrayna'nın karşı saldırısı sürerken Herson'daki askerlerinin pozisyonlarını korumakta zorlandığını ve orduya tedarik yapma girişimlerinin başarısız olduğunu, bu yüzden çekilme kararı aldığını bildirmişti. 


Ukrayna ise açıklamaya temkinli yaklaşarak, Rusya'nın çatışmadan Herson'dan çekilmeyeceğini düşündüklerini ve bunun bir tuzak olabileceğini vurgulamıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap