SON DAKİKA



Haber > Dünya > Savaş suçlarını tespit için savcı görevde

Savaş suçlarını tespit için savcı görevde

31 Ekim 2023 Salı - 09:26




Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı hem İsrail hem Filistin hakkında savaş suçlarına ilişkin soruşturma yapıldığını bildirdi.





Tel Aviv’in ‘teröre karşılık’ diyerek Gazze’de yürüttüğü operasyonun 24’üncü gününde saldırıların kapsamı genişletildi. 24 saatte 600 hedef vuruldu. İsrail Ordusu Sözcüsü, kuvvetlerin Gazze Şeridi’nde kademeli bir şekilde ilerlediğini söyledi. 471 kişinin öldüğü El-Ehli katliamı sonrası İsrail güçleri Kudüs Hastanesi’nin boşaltılmasını istedi. Bombalar hastanenin 10 metre yakınına kadar düşerken dikkat çeken açıklama geldi.

‘İNSANİ YARDIMLARIN ENGELLENMESİ YAPTIRIMI GETİRİR’

Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Refah Sınır Kapısı’nı ziyaret eden Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan, her iki ülke topraklarında işlenen suçlara dair devam eden aktif soruşturmalar olduğunu kaydetti. Gazze ve İsrail’i ziyaret edeceğini belirten Khan, insani yardımların engellenmesinin savaş suçu kapsamına girdiğini belirtti. “Roma Statüsü uyarınca bu hakların kısıtlanması cezai yaptırıma yol açar” dedi.

NETANYAHU KAPIYI AÇTI İSRAİLLİLER SİLAHLANIYOR

Aksa Tufanı sonrası 600 kişiden oluşan bir ‘gönüllü’ güvenlik ekibi oluşturan İsrail yönetiminin bu kişilere 40 bin silah dağıtacağı kamuoyuna yansımıştı. İnfaz timleri tartışma konusu olurken ülkedeki silahlanma yarışı dikkat çeken boyuta ulaştı. Hükümetin silahlanmanın önünü açmasıyla 7 Ekim’den bu yana ruhsat almak için başvuranların sayısı 150 bine ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde bu sayının 42 olması çarpıcı tabloyu ortaya koydu.

GAZZE CAN AB MÜLTECİ DERDİNDE!

Dünya 8 bin insanın ölümüne karşı ortak bir tavır bile alamazken Avrupalı liderler, Gazze üzerinden yaşanacak bir göç dalgasını gündeminde tutuyor. Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola “Lübnan ve Suriye’deki mülteci akınının benzerini düşünmeliyiz” ifadesini kullandı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de AB’ye yönelik yasadışı göçle mücadele için Mısır’la ‘stratejik ortaklık’ kurulması gerektiğini vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap