SON DAKİKA



Haber > Dünya > Satışa çıktı, 25 dakika içinde tükendi

Satışa çıktı, 25 dakika içinde tükendi

21 Haziran 2022 Salı - 19:25




Yurt dışında 6 bin eurodan satılan araç, Türkiye’de 219 bin liralık fiyatıyla satışa sunuldu.





Fransız otomotiv Citroën’in 2019’da tanıttığı elektrikli aracı Ami’nin geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye geleceği açıklandı.  Yurt dışında 6 bin eurodan satılan araç, Türkiye’de 219 bin liralık fiyatıyla satışa sunuldu.

‘Elektrikli scooter’ olarak geçmesi beklenen Ami, bu sınıfa dahil edilmeyerek vergiler nedeniyle fahiş bir fiyata satışa sunuldu. Aralık 2021’den bu yana kurumsal müşterilere satılan araç, bireysel kullanıcılar için de satışa açıldı. Citroën tarafından paylaşılan bilgilere göre araç, satışa çıkmasıyla birlikte fiyatına rağmen yoğun bir taleple karşılaştı.

HER BİR DAKİKADA İKİ ADET SATILDI

Citroën Türkiye’nin paylaştığı bilgilere göre Ami, 219 bin liralık etiketiyle ve 50 adetle sınırlı olacak şekilde satışa sunulduktan sonra 25 dakika içinde tükendi. Böylelikle araç satışa sunulduktan sonra her bir dakika içinde iki adet Citroën Ami satıldı. Webtekno’nun haberine göre; Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, Ami’nin satış başarısı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Ami modelimizi de Türkiye pazarına sunarken ne kadar doğru bir iş yaptığımızı aldığımız karşılıkla görüyoruz. Şehir içi mobilite çözümü Citroën Ami, ilk günden bu yana çok ciddi bir talep görüyor. Lansmanımızdan bu yana 400 adet kurumsal satış gerçekleştirmiştik. Perakende tarafında da ilk parti araçlarımızın online satış sistemimiz aracılığıyla 25 dakika içerisinde tükenmiş olması gelecekte bu modelin çok daha başarılı yerlere gelebileceğinin ve hedeflerimizin de üzerine çıkabileceğimizin bir göstergesi. Online kanallar üzerinden satışını gerçekleştirdiğimiz yüzde 100 elektrikli mobilite çözümümüz Ami’nin, ilk yılında önemli bir başarı elde ederek 1000 adet seviyelerinde toplam satışa ulaşmasını hedefliyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap