SON DAKİKA



Haber > Dünya > Sakın fotoğraf zannetmeyin: İşte Leonardo da Vici’nin kıskanacağı ressam

Sakın fotoğraf zannetmeyin: İşte Leonardo da Vici’nin kıskanacağı ressam

17 Ağustos 2020 Pazartesi - 14:16




İranlı ressam Ali Ekber Beigi’nin yaptığı tablolar görenleri hayretlere düşürüyor. Beigi’nin yaptığı yağlı boya tablolar adete bir fotoğraf karesi gibi görülürken, söz konusu tablolar sosyal medyada büyük paylaşım rekorları kırıyor.





İranlı sanatçı Ali Akbar Beigi'nin yarattığı eserler gerçeğe aşırı benzerliğiyle dikkati çekiyor. Videoda sanatçının çizdiği bir insan gözü resminin gerçeğe yakınlığı görülüyor. 

Ali Akbar Beigi 25 Temmuz 1982’de İran’ın Tahran kentinde sanatsever bir ailede dünyaya geldi. Çocukluğundan beri resim yapmayı çok seviyordu ve zamanının çoğunu bu sanatı ünlü sanat öğretmenleriyle öğrenmek için harcadı. 14 yaşındayken sanata ilgi  duydu ve bundan zevk aldı.

efid1kbxsaaakzr.jpg

Beigi’nin ressam olarak profesyonel kariyeri, sanat dalında başarılı bir şekilde mezun olduktan sonra başladı. 2001 yılında “Beigi Akademisi” adlı kendi galeri ve eğitim enstitüsünü kurdu ve kısa bir süre sonra yüksek talep ve öğrencilerin ilgisinin sonucu olarak ikinci şubesini açtı. Beigi’nin Akademisi, İran’daki kültür bakanlığı tarafından yetkilendirilen Tahran’daki en prestijli ve seçkin sanat derslerinden biridir.

Geçtiğimiz yıllarda, Ali Akbar Beigi, 15 karma sergiye katıldı ve sergilenen eserlerin kalitesi ve yüksek ziyaretçileri ile 4 başarılı kişisel sergi açtı. Buna ek olarak, Saint Petersburg, Rusya’daki Imperial Sanat Akademisi dersleri gibi çeşitli atölye çalışmalarına ve akademik kurslara katıldı.


MUTLAK GERÇEKLİK

Beigi’nin resim türü hiperrealizmdir (Mutlak gerçeklik) ve konu portreler, figüratif sanat, natürmort, manzaralar, şehir manzaraları ve anlatı sahneleri arasında değişmektedir. Bir ortam kullanmanın, bir sanatçının elde etmek istediği herhangi bir sınırlama olmadan renk ve dokuya ulaşmasını sağladığına inandığı için yağlı boya resmini kesinlikle seviyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap