SON DAKİKA



Haber > Dünya > Saddam’ın sağ kolu öldürüldü

Saddam’ın sağ kolu öldürüldü

17 Nisan 2015 Cuma - 16:56




Irak'ın devrik diktatörü Saddam Hüseyin'in firardaki yardımcıları arasında en üst düzey isim olan İzzet İbrahim el Duri öldürüldü.





Irak'ın devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in Yardımcısı İzzet İbrahim El Duri'nin öldürüldüğü bildirildi. Salahaddin ili Valisi Raid El Cuburi, AA'ya yaptığı açıklamada, Duri'nin Tikrit kentinin doğusunda yer alan Hemrin Dağları'ndaki Allas Petrol Kuyuları yakınında IŞİD ile Irak ordusu arasında devam eden çatışmalar sırasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Öte yandan Duri'nin cesedine ait olduğu belirtilen fotoğraflar da Cuburi tarafından medya kuruluşlarına gönderildi. Söz konusu cesedin Duri'ye ait olduğunu belirlemek için DNA testi yapılacağı da belirtildi.

EL DURİ KİMDİR?

İzzet İbrahim El Duri, 1942 yılında Saddam Hüseyin'in memleketi olan Tikrit'te doğdu. Baas Partisi'nin iktidara geldiği 1968'deki darbenin mimarlarından biri olan El Duri aynı zamanda devlet başkanı yardımcısı olarak Saddam Hüseyin'e en yakın isimlerden biriydi. 20 Mart 2003'te Irak'ı işgal etmeye başlayan Amerikan güçleri 9 Nisan 2003'te Bağdat'a girerek Saddam Hüseyin rejimine son verdi. Daha sonra Saddam ve Baas rejminin birçok önde gelen ismi yakalanmasına rağmen İzzet İbrahim El Duri yakalanamadı. ABD yönetimi, Duri'nin başına 10 milyon dolar ödül koymuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap