SON DAKİKA



Haber > Dünya > Sabaha karşı 05.22'de büyük panik... Rekor kırarak Dünya'ya döndü!

Sabaha karşı 05.22'de büyük panik... Rekor kırarak Dünya'ya döndü!

14 Kasım 2022 Pazartesi - 11:16




Henüz gün ağarmamıştı ve Florida sakinleri yataklarında derin bir uyku çekiyordu. Ancak saatler 05.22'yi gösterirken şiddetli bir gürültü duyuldu. Kimisi evine bir şey çarptığını düşündü, kimiyse ne olduğunu anlamak için sosyal medyaya hücum etti. Beklenen açıklama Amerika Birleşik Devletleri Uzay Kuvvetleri'nden geldi.





Sabahın erken saatlerinde duyulan şiddetli gürültü, henüz güne başlamamış bölge sakinleri arasında büyük bir paniğe sebep oldu. Florida eyaletinin dört bir yanındaki kentlerde duyulan patlama sesi, bir anda sosyal medyada birinci gündem maddesi oldu. Kimilerini UFO paniği sararken, yetkililerden gelen açıklamayla, merakla beklenen gerçek ortaya çıktı.

908 GÜNLÜK REKOR

Gizli görev yapan ABD'ye ait insansız uzay gemisi, üç yıl boyunca Dünya'nın çevresini dolaştıktan sonra, büyük bir gürültüyle Florida'ya indi ve ses patlamasına neden olarak UFO korkularını ateşledi. Güneş enerjisiyle çalışan X-37B, yörüngede 908 gün kalarak rekor kırdıktan sonra, Cumartesi günü NASA'nın Kennedy Uzay Merkezi'ne iniş yaptı.

Boeing'in kıdemli başkan yardımcısı Jim Chilton, "X-37B'nin 2010'daki ilk fırlatmasından bu yana rekorları alt üst etti ve ulusumuza yeni uzay teknolojilerini hızla test etme ve entegre etme konusunda rakipsiz bir yetenek gösterdi" dedi. Sabaha karşı 05.22de büyük panik... Rekor kırarak Dünyaya döndü

Boeing tarafından geliştirilen X-37B, minyatür bir uzay mekiğine benziyor. Uzay aracının önceki görevi 780 gün sürmüştü. Bununla birlikte sürpriz iniş, sabahın erken saatlerinde yüksek bir ses patlaması duyulmasına neden oldu. Bu da bazı Floridalıları şoke etti.


"EVİME NE ÇARPTI?"

Bir Twitter kullanıcısı, birinin evine çarptığını düşündü ve "Facebook ve Twitter, düşündüğüm gibi olduğunu doğruluyor gibi görünüyor. Muhtemelen sonik patlama oldu" diye yazdı.

Bir başkası şöyle yazdı:

Evi sallayan bir ses patlamasıyla uyandım. Tampa'dan Titusville'e eyaletin dört bir yanından haberler görüyorum. Florida üzerinden ne uçup gitti? Fırlatma mıydı?

HAVA KUVVETLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ


Uzay aracının sabaha karşı 05.22'de başarılı bir şekilde yörüngeden çıktığı, Uzay Kuvvetleri tarafından doğrulandı. X-37B, üç yıllık yolculuğu sırasında Deniz Araştırma Laboratuvarı, ABD Hava Kuvvetleri Akademisi ve diğerleri için deneyler yapan bir hizmet modülüne ev sahipliği yaptı.

Modül, inişin daha güvenli olması için yörüngeden çıkmadan önce uzay aracından ayrıldı. Deneyler arasında, akademi öğrencileri tarafından Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı ile işbirliği içinde tasarlanıp inşa edilen FalconSat-8 adlı bir uydu da vardı. Sabaha karşı 05.22de büyük panik... Rekor kırarak Dünyaya döndü

FalconSat-8, Ekim 2021'de konuşlandırıldı ve halen yörüngede. Başka bir deney, uzun süre uzaya maruz kalmanın tohumlar üzerindeki etkisini analiz etti.

Ordu'dan yapılan açıklamada "Tohum deneyi, gelecekteki gezegenler arası görevler ve uzayda kalıcı yerleşim üslerinin kurulması için uzay mahsulü üretimini bilgilendirecek" ifadelerini kullandı. Uzay Kuvvetleri'nin açıklamasına göre, Donanma Araştırma Laboratuvarı'nın deneyimi Dünya atmosferinin dışındaki Güneş ışınlarını başarıyla dizginledi ve gücü radyo frekansı mikrodalga enerjisi şeklinde yere iletmeyi amaçladı.

Uzay Operasyonları Şefi General Chance Saltzman, "Bu görev, Uzay Kuvvetleri'nin uzay araştırmalarında işbirliğine ve Hava Kuvvetleri Departmanı içindeki ve dışındaki ortaklarımız için uzaya düşük maliyetli erişimi genişletmeye odaklandığını vurguluyor" dedi.


Sabaha karşı 05.22de büyük panik... Rekor kırarak Dünyaya döndü

X-37B, lityum-iyon pillere sahip güneş pilleriyle çalışıyor ve yaklaşık 200 mil yükseklikte yörüngede dönüyordu. 2010 yılındaki ilk görev yaklaşık 224 gün, 2011 yılındaki ikinci görev ise 468 gün sürmüştü. Uzay aracı 1,3 milyar milin üzerinde uçtu ve uzayda toplam 3 bin 774 gün geçirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap