SON DAKİKA



Haber > Dünya > S-400 konusunda büyük anlaşmazlık! O iddiaları yalanladılar!

S-400 konusunda büyük anlaşmazlık! O iddiaları yalanladılar!

03 Haziran 2021 Perşembe - 12:12




S-400 konusunda ABD ile gerilim yaşayan Türkiye, Rus askeri uzmanların ülkeden ayrıldığını açıklamıştı. Rusya'dan bu iddialara yanıt geldi. Takvimi bekliyoruz...





Hava savunma sistemi ihtiyacını Rusya'dan aldığı S-400'lerle karşılayan Türkiye, Rus askeri uzmanları ülkeden gönderdiğini duyurmuştu. Rusya'dan iddialara yalanma geldi. Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi, Türkiye'de bulunan Rus S-400 uzmanlarının geri gönderilmesi iddialarını yalanladı.

RUS ASKERLERİ TAKVİMİ BEKLİYOR

Sputnik'e konuşan Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi sözcüsü Valeriya Reşetnikova, "S-400 sözleşmesiyle bağlantılı olarak, Türkiye'de bulunan Rus teknik uzmanların dönüşü daha önce onaylanan takvime göre gerçekleştirilecek" dedi.

BIDEN-ERDOĞAN ZİRVESİ ÖNCESİ MESAJ YORUMU

ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Haziran’da Brüksel’de düzenlenecek NATO Zirvesi’nde bir araya gelmeye hazırlanıyor. Zirve öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "S-400'ler yüzde yüz bizim kontrolümüzde olacak. Rus askeri uzmanı Türkiye'de bulunmayacak." sözleri Biden-Erdoğan görüşmesine S-400 mesajı olarak yorumlanmıştı. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap