SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'ya şok üstüne şok: Kırım’da mühimmat deposu patladı

Rusya'ya şok üstüne şok: Kırım’da mühimmat deposu patladı

16 Ağustos 2022 Salı - 12:49




Rusya tarafından yasa dışı ilhak edilen Kırım’da geçici olarak depolanan mühimmatlar patladı.





Kırım'da geçtiğimiz günlerde Rus askeri hava üssünde yaşanan patlamanın ardından sabah saatlerinde Rus ordusuna ait bir mühimmat deposunda da patlama yaşandı.

Kırım'a bağlı Canköy yerleşim alanı kırsalındaki Mayskoye Köyü yakınlarında bulunan Rus askeri birliğinin geçici mühimmat deposunda yaşanan patlamayla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı resmi açıklama yaparak olayı doğruladı.

Bakanlık açıklamasında, "Askeri birliklerin geçici depolama alanı olarak belirlenmiş tesiste yangın çıkmıştır" denilirken, kimsenin zarar görmediği ve yangının çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi.

SİVİLLER UZAKLAŞTIRILDI 

Rusya'nın atadığı Kırım Valisi Sergey Aksyonov ise, yangının söndürülmesi için çalışmaların sürdüğünü ve askeri tesisteki olay sırasında ilk belirlemelere göre 2 kişinin yaralandığını aktardı.


Aksyonov ayrıca, Rus ordusu tarafından patlamanın yaşandığı bölgeye güvenlik şeridi çekildiğini ve sivillerin alandan uzaklaştırıldığını söyledi.

Rusya, Ukrayna toprağı Kırım'ı 2014 yılında ilhak etmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap