SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'nın ele geçirdiği baraj vuruldu! Zelenski'den acil toplantı kararı

Rusya'nın ele geçirdiği baraj vuruldu! Zelenski'den acil toplantı kararı

06 Haziran 2023 Salı - 09:30




Ukrayna'nın Herson bölgesinde Rusya kontrolünde bulunan Nova Kakhovka barajı vuruldu. Rusya, ''Barajda hasar büyük Zaporijya Nükleer Santrali'nde henüz risk yok'' açıklamasını yaptı.





Ukrayna'nın güneyindeki Herson bölgesinde Rusya kontrolündeki Nova Kakhovka barajı vuruldu, bölgede su baskını yaşanıyor.

BARAJ TOP ATIŞLARIYLA VURULDU

Nova Kakhovka Belediye Başkanı, barajın top atışlarıyla vurulduğunu açıkladı. Rus yetkililerin yaptığı açıklamada "Barajın vurulması sonucu Zaporijya Nükleer Santrali'nde henüz riskli bir durum yok" denildi.

80'E YAKIN YERLEŞİM YERİ ETKİLENEBİLİR

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri barajın Rus güçleri tarafından vurulduğunu açıklarken, su seviyesinin 5 saatte kritik seviyeye ulaşacağı ve barajdaki yıkımdan 80'e yakın yerleşim yerinin etkilenebileceği belirtildi.

ZELENSKİ'DEN ACİL TOPLANTI KARARI
Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi sekreteri Oleksiy Danilov yaptığı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Nova Kakhova barajındaki patlamayla ilgili acil bir toplantı kararı aldığını duyurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap