SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'nın desteklediği aday cumhurbaşkanı oldu!

Rusya'nın desteklediği aday cumhurbaşkanı oldu!

05 Ocak 2021 Salı - 16:11




Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerini Rusya'nın destek olduğu aday Faustin Archange Touadera kazandı.





27 Aralık'ta düzenlenen seçimlerin sonuçları dün açıklanırken, mevcut cumhurbaşkanı Rus destekli Touadera oyların yüzde 53,92’sini alarak cumhurbaşkanı seçildi. İlk turda başkan seçilmek için yüzde 50 oy oranının alınması gereken seçimlerde, Touadera'nın en yakın rakibi olan Yenilenme Partisi'nin (URCA) adayı Anicet-Georges Dologuele yüzde 21'de kaldı.

Cumhurbaşkanı seçilen Touadera, önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetecek. Touadera'nın cumhurbaşkanlığının devamıyla beraber, ülkede yaklaşık 3 senedir devam eden Rus etkisinin boyut atlayacağı tahmin ediliyor. Yıllardır ülkede varlık gösteren Rusya, Aralık ayı sonunda ülkeye resmi olarak asker göndermişti. Touadera'nın koruması Rus askerlerce sağlanıyordu.

Büyük bir kısmının halen farklı silahlı gruplarca kontrol edildiği OAC'nin Rus etki merkezi haline gelmesi endişelere yol açıyor. Rusya'nın buradaki varlığını, Kuzey ve Batı Afrika'ya bir sıçrama tahtası olarak kullanabileceği ifade ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap