SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'dan Türkiye'e rest! Üs kurulursa adım atarız

Rusya'dan Türkiye'e rest! Üs kurulursa adım atarız

18 Haziran 2021 Cuma - 17:29




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan'da Türkiye'nin askeri üs kurabileceği yönündeki sözlerine yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "karşı adım atmak zorunda kalırız" dedi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan'da Türkiye'nin askeri üs kurabileceği yönündeki sözlerine yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "karşı adım atmak zorunda kalırız" dedi.

"KAFKASLARDA NATO ÜSSÜ KABUL EDİLEMEZ"

Günlük basın toplantısı düzenleyen Peskov, Türkiye'nin Azerbaycan'da üs kuracağı yönündeki soruya yanıt verdi. Konuya büyük önem verdiklerini belirten Peskov, " Rusya sınırları yakınında NATO ülkelerinin askeri altyapısının kurulması Moskova'nın özen göstermesi ve ulusal güvenliği sağlayacak adımlar atmasını gerektiren bir durumdur" dedi.

"İSTİKRARA KATKI SAĞLANMALI"

Kafkaslarda atılacak her adımın istikrara katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Peskov, Moskova'nın hem Bakü hem Ankara hem de Erivan ile yakın temas halinde olduğunu belirtti. Peskov, "Atılacak her adım, Kafkasya'daki duruma daha fazla istikrar kazandırmaya, altyapıyı, ulaşım ağını geliştirmeye, genel olarak durumu düzeltmeye katkı sunmalı ve gerilimin tırmanmasının gerekçesi olabilecek unsurları içermemelidir" ifadelerini kullandı.


TÜRKİYE SORUSU YANITSIZ KALDI

Gazetecilerin Rusya ile Türkiye arasında havayolu ulaşımının temmuz başında yeniden başlayabileceği yönündeki soruyu Kremlin sözcüsü yanıtsız bıraktı. Peskov, "Bu sorunun muhatabı Kremlin değil. Hükümetin Koronavirüsle Mücadele Merkezi'ne sormalısınız" dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde gazetecilerin "Azerbaycan toplumunda da Türkiye'nin askeri üssü konusunda ciddi bir talep söz konusu. Bu yeni anlaşma kapsamında askeri üs söz konusu olabilir mi? Şuşa Beyannamesi askeri üssü kapsıyor mu?" sorularına "Şimdi bu, açıkladığımız maddelerin dışında değil. Burada daha sonra gelişme, genişleme olabilir. Şimdilik burada daha çok, özellikle bu sınır boylarının garanti altına alınması, teminat altına alınması asıl olandır" yanıtını vermişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap