SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'dan Trump'a kritik uyarı!

Rusya'dan Trump'a kritik uyarı!

26 Ocak 2017 Perşembe - 11:15




Trump'ın sınırda güvenli bölgeler oluşturacağını resmen duyurmasının ardından Rusya Washington'ın böyle bir adımın sonuçlarını düşünmesini istedi.





Amerika'nın yeni başkanı Donald Trump'ın imzaladığı kararname ile Rusya ve Amerika arasında gerilim yaşandı. Kararnamede "Dışişleri Bakanı, Savunma Bakanı ile birlikte, bu kararnamenin yayınlanmasından sonraki 90 gün içerisinde, evlerinden olan Suriyelilerin ülkelerine geri dönüş ya da üçüncü bir ülkeye kabul edilme gibi sabit yerleşim imkanları bekleyebilecekleri, Suriye ve çevresindeki bölgede güvenli bölgeler oluşturulması için bir plan üretmekle görevlendirildi." ifadeleri yer aldı.

RUSYA'DAN UYARI GELDİ

Bu kararnamenin ardından Rusya'dan önemli bir uyarı geldi. Kremlin Sözcüsü Washington'ın böyle bir adımın sonuçlarını düşünmesini istedi.

Suriyelilerin ülke içinde oluşturulacak tampon bölgelerde kalmalarını daha doğru bulduğunu belirten Trump, "Suriye'de halk için kesinlikle güvenli bölgeler oluşturacağım. Bence Avrupa, milyonlarca insanın Almanya ve diğer ülkelere alınmasına izin vermekle büyük bir hata yaptı. Şimdi orada olan şey tam bir felaket" demişti.

AMERİKA'YA ALINMAYACAK


Trump'ın imzaladığı kararnamedeki bir başka detay ise, Suriye'den ikinci talimata kadar mülteci kabulününün yasaklanması. İran, Irak, Libya, Yemen, Sudan ve Somali gibi ülkelerden de 120 gün boyunca herhangi bir göçmen kabul edilmeyecek. Kararnameyle 30 gün boyunca Irak, Libya, Suriye, Iran, Sudan, Somali ve Yemen'den gelenler, hangi vize veya belgeleri olursa olsun ABD'ye alınmayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap