SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'dan şok İŞİD önerisi

Rusya'dan şok İŞİD önerisi

29 Haziran 2015 Pazartesi - 12:06




Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Irak ve Suriye'nin önemli kısmında kontrolü ele geçiren IŞİD'in diğer ülkelerde de faaliyetlerini artırma





Uşakov, IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin daha etkili olabilmek için Şam hükümetiyle anlaşması gerektiğini vurguladı.

TASS ajansının aktardığı habere göre Uşakov, bölgede siyasi ve askeri inisiyatifin IŞİD'in elinde olduğunu belirterek, örgütün eylemlerini Afganistan'ın kuzeyi, Libya, Orta Asya ve Kuzey Kafkasya'da giderek artırdığını söyledi.

‘ŞAM HÜKÜMETİYLE İLETİŞİM DIŞLANMAMALI'

Uşakov, "ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun çabaları, sadece hava saldırılarının militanlarla mücadelede kesin başarı getirmediğini gösterdi. Bunu dikkate aldığımızda, Suriye hükümeti temsilcileri ile Suudi Arabistan gibi krize dahil diğer ülkeler arasında iletişim kurulması seçeneği, kısa vadede dışlanmamalı" diye konuştu.

IŞİD'DEN TEMİZLENDİKTEN SONRA SURİYE'DE PARLAMENTO SEÇİMİ DÜZENLENİR'


Kremlin danışmanı, böylesi tehlikeli bir durumda, IŞİD'e karşı mücadele çabalarını koordine etmek için anlaşmazlıkların unutulması gerektiğinin altını çizdi. Uşakov, Suriye'nin aşırılıkçı güçlerden temizlenmesinden sonra Rusya ve diğer ülkelerin Suriye'de uluslararası gözlemcilerin denetiminde özgür parlamento seçimleri yapılmasına yardım edeceğini belirtti.

 

KAYNAK: GazeteVatan

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap