SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'dan nükleer çıkış: Hangi durumda kullanacaklarını açıkladı

Rusya'dan nükleer çıkış: Hangi durumda kullanacaklarını açıkladı

29 Mart 2022 Salı - 10:47




Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın varlığı tehdit edilirse nükleer silah kullanmaktan çekinmeyeceklerini duyurdu.





Rusya'nın, Ukrayna'ya saldırısı devam ederken Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'dan nükleer silah tartışmalarına açıklama geldi. 

ABD basınına demeç veren Peskov bir süredir gündemde olan “Rusya’nın nükleer silah kullanma” ihtimali ile ilgili de konuştu.

Peskov, “Bizim çok net bir güvenlik konseptimiz var. Bunda da ülkemizin varlığının tehdit edilmesi durumunda nükleer silah kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Peskov, Moskova’da kimsenin nükleer silah kullanmayı düşünmediğini ve hatta nükleer silah kullanmayı düşünme fikrini bile aklına getirmediğini vurguladı.

Son dönemde Rus yetkililer nükleer silah kullanılabileceğinin sinyalini vermiş ve bu tür açıklamalarda bulunmuştu.


Peskov, “Ukrayna’daki özel askeri operasyonumuzun hedeflerini gerçekleştireceğine dair hiç şüphemiz yok. Elbette bu operasyonun herhangi bir sonucu nükleer silah kullanmaya sebep oluşturmuyor” dedi.

Ukrayna'ya askeri harekat başlatan Rusya Lideri Vladimir Putin, nükleer kuvvetlerini savaşa hazır duruma getirilmesini emretmişti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap