SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'dan batılı ülkelere gözdağı: Aksi sonuçlara yol açabilir

Rusya'dan batılı ülkelere gözdağı: Aksi sonuçlara yol açabilir

20 Şubat 2022 Pazar - 15:59




Yabancı basında yer alan bilgilere göre Ukrayna'da ayrılıkçıların elindeki Donetsk'te çok sayıda patlama duyuldu. Kentte gönderilen SMS'ler ile halk askerlik yapmaya çağrıldı. Diğer yandan Rusya ve Belarus'un askeri tatbikatı süresiz bir şekilde uzatıldı.





Reuters'ın haberine göre, Ukrayna'da  ayrılıkçıların elinde bulunan Donetsk şehrinin merkezinde merkezinde çok sayıda patlama duyuldu.

NTV'de yer alan habere göre; Reuters'a konuşan bir görgü tanığına göre, Donetsk'te hoparlör aracılığıyla yapılan anonsta vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Ancak, patlamaların kaynağı netlik kazanmadı.

KREMLİN: AKSİ SONUÇLARA YOL AÇABİLİR
Kremlin'den yapılan açıklamada, "Rusya savaş kelimesini kullanmak isteyecek son ülkedir. Batının Ukrayna için işgal tarihi vermesi provokasyondur, bu aksi sonuçlara yol açabilir" denildi. 

RUSYA VE BELARUS ASKERİ TATBİKATLARINI SÜRESİZ UZATTI
 Belarus Savunma Bakanı Viktor Hrenin, Batılı liderlerin yakın bir Rus işgali konusunda uyardığı Ukrayna üzerindeki baskıyı daha da yoğunlaştıran bir adımla, Rusya ve Belarus'un bugün sona erecek olan "Birlik Kararlılığı-2022" adlı askeri tatbikatları uzattığını açıkladı.

Hrenin, kararın “Rusya ve Belarus sınırlarına yakın bölgelerde askeri faaliyetlerin artmasıyla" ve Ukrayna'nın Donbas bölgesinde artan gerilim nedeniyle alındığını söyledi.


Bununla birlikte NATO, Rusya'nın Belarus'ta 30 bine kadar askeri bulunduğunu ve Moskova'nın böyle bir niyeti reddetmesine rağmen, bunları Ukrayna'ya saldırmak için işgal gücünün bir parçası olarak kullanabileceğini savunuyor.

DONETSK'TE PATLAMALAR DUYULDU
Diğer taraftan, bir Reuters muhabiri, Rusya destekli ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas bölgesindeki bir şehir olan Donetsk'in merkezinde patlamalar duyulduğunu bildirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap