SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'dan açıklama: 'Türkiye ile yeni nesil savaş uçağı üreteceğiz'

Rusya'dan açıklama: 'Türkiye ile yeni nesil savaş uçağı üreteceğiz'

15 Kasım 2021 Pazartesi - 11:15




Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği başkanı Şugayev, Türkiye'nin kendi beşinci nesil savaş uçağını üretebilmesine yardımcı olmak için Ankara ile Moskova arasında görüşmelerin sürdürdüğünü duyurdu.





ABD'nin yaptırım uygulamasından sonra Türkiye, Asker savaş uçağı projesini Rusya ile görüşüyor... 

Rus basınına konuşan, Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği başkanı Dimitri Şugayev Türkiye'nin kendi beşinci nesil savaş uçağını geliştirebilmesine yönelik projeyle ilgili açıklamada bulundu.

Ülkesinin savaş uçağı geliştirme konusunda Türkiye'ye yardım etmeye hazır olduğunu defalarca dile getirdiklerini belirten Şugayev, Bu projeyle ilgili olarak hâlen müzakerelerin davam ettiğini aktardı.

Türkiye beşinci nesil "Milli Muharip Uçak" (MMU) geliştirme projesini önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamlamayı planlıyor.

Türk Havacılık-Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "uçağın 2022'de biteceğini, 18 Mart 2023'te de motor çalıştıracağını" söylemişti.


Washington, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alan Türkiye'ye "ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası" (CAATSA) çerçevesinde yaptırım uygulayarak Ankara'yı ortağı olduğu F-35 savaş uçakları projesinden çıkarmıştı.

Türkiye programdan çıkarılmadan önce 100 adet F-35 satın almayı planlıyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap