SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'dan 2 adet askeri helikopter satın aldı

Rusya'dan 2 adet askeri helikopter satın aldı

28 Haziran 2016 Salı - 14:57




Sırbistan Rusya'dan askeri helikopter satın aldı - İki askeri helikopterin teslimi dolayısıyla Belgrad'daki Nikola Tesla Havalimanı'nda tören düzenlen





Törende konuşan Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, güçlü ülke  ekonomisinin orduyu da güçlendireceğini belirterek, gelecek dönemde ordu  mensuplarının maaşlarını arttırmak için de çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

Sırbistan Ordusu'nun yeni helikopterleriyle daha modern ve daha  donanımlı olacağını söyleyen Vucic, her geçen gün savunma alanındaki  kapasitelerini geliştirdiklerini ifade etti.

Sırbistan'ın barış yanlısı bir politika izlemesine karşın, ülke  güvenliğine de önem verdiklerini kaydeden Vucic, eski Yugoslavya lideri Josip  Broz Tito'nun sözlerinden alıntı yaparak, "Asla savaş olmayacak gibi yaşıyor ve  çalışıyoruz ancak her zaman ülkemizi korumaya ve savunmaya hazırız." ifadelerini  kullandı.

Sırbistan Hava Kuvvetleri Komutanı General Ranko Zivak da bugünün  Sırbistan Ordusu için "tarihi bir gün" olduğunu belirterek, on yıllar sonra  orduya ilk kez helikopter teslimatı yapıldığına şahitlik ettiklerini dile  getirdi.

Yeni helikopterlerin ordu için öneminin büyük olduğunu kaydeden Zivak,  ordu bünyesinde 8 nakliye helikopteri bulunduğuna, bunların altısının 35-36  yıllık eski helikopterler olduğuna işaret etti.


İki askeri nakliye helikopterinin, Sırbistan Ordusu'na 39 yıl sonra  ilk satın alınan helikopterler olduğu bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap