SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya'da Savaş Protestosu 'Eşlerimizi Geri Verin'

Rusya'da Savaş Protestosu 'Eşlerimizi Geri Verin'

23 Ocak 2024 Salı - 14:31




Rusya'nın başkenti Moskova'da bir grup kadın Rus yetkilileri eleştiriyor.





Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2022 yılının sonbaharında Ukrayna'daki savaş için seferber ettiği 300 bin yedek asker arasında yer alan eşlerinin geri dönmesini isteyen kadınlar protesto düzenledi. Kadınlar "Eşlerimiz ne zaman askerlik görevini yapmış sayılacak?" dedi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir grup kadın Ukrayna savaşı için gönderilen eşlerinin geri gönderilmesini istedi.

BBC'de yer alan habere göre protestoya katılan kadınlar, "Eşlerimiz ne zaman askerlik görevini yapmış sayılacak? Kolları ve bacakları olmadan geri getirildiklerinde mi? Yoksa tabutlarda geri gönderilmelerini mi beklemek zorundayız?" dedi.

Kadınlar sosyal medya aracılığıyla tanışarak 'Evin Yolu' adlı bir grup kurdu. Kadınlar savaş konusunda farklı görüşlere sahipler. Bazıları bunu desteklediğini iddia ediyor. Diğerleri Kremlin'in "özel askeri operasyonuna" şüpheyle yaklaşıyor. Onları birleştiren şey, seferber olan erkeklerin savaşta üzerlerine düşeni yaptıkları ve aileleriyle birlikte evlerine dönmeleri gerektiği inancı.

Rusya'da savaşla ilgili herhangi bir şeyin kamuoyu tarafından eleştirilmesi bir risk taşıyor. Konuşmacıların çoğu kelimelerini çok dikkatli seçiyor. Şu anda Rusya'da muhalifleri cezalandırmak için bir dizi yasanın yürürlükte olduğunu biliyorlar. Ancak hayal kırıklıkları gözle görülür düzeyde.

Katılımcılardan Antonina, "Başlangıçta hükümetimize güvendik. Ama artık onlara güvenmeli miyiz? Ben kimseye güvenmiyorum" ifadesini kullandı.

Harekete geçen kocalarının, oğullarının veya erkek kardeşlerinin geri dönüşü için kampanya yürüten Rus kadınları farklı çevrelerden eleştirilere maruz kalıyor. Savaş karşıtlarının pek sempatisi yok. Erkekleri seferberlik emrine uydukları ve savaşa katıldıkları için kınıyorlar. Kremlin'in destekçileri ise kadınları 'Batı'nın yardakçıları' olarak tasvir ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap