SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya vuruldu! Kod adı Candid

Rusya vuruldu! Kod adı Candid

30 Ağustos 2023 Çarşamba - 10:17




Estonya ve Litvanya sınırları yakınındaki hava üssüne drone sürüsü baskın yaptı, devasa IL-76'ları hedef alan saldırı Pskov şehrini sabaha kadar uyutmadı.





Rusya sınırları içerisindeki hedefleri insansız hava ve deniz araçlarıyla hedef alan Ukrayna ordusu, Karadeniz'deki Rus savaş gemilerinden Moskova'daki gökdelenlere, Kerç Köprüsü'nden askeri üslere birçok noktayı geride bıraktığımız yaz mevsiminde vurdu.

Ukraynalılar, henüz geçen hafta St. Petersburg'un güneyindeki Soltsy-2 Hava Üssü’nde ünlü Rus stratejik bombardıman uçağın Tupolev Tu-22’yi imha etti. Vladimir Putin'in memleketi St. Petersburg'un güneyinde yer alan Soltsy-2, Ukrayna sınırından kuş uçuşu yaklaşık 650 kilometre uzaktaydı.

Ses hızının iki katına ulaşabilen Tu-22'yi yanarken gösteren görüntüler hemen Telegram hesaplarında yayıldı, uydu fotoğrafları ise bombardıman jetinin vurulduğunu doğruladı.

Rusya tarafından Ukrayna’ya saldırı düzenlemek için yaygın olarak kullanılan Tu-22, Soğuk Savaş döneminden kalma, döner kanatlı süpersonik bir bombardıman uçağı. Yanı sıra, stratejik bombardıman uçağı Suriye, Çeçenistan ve Gürcistan'daki savaşlarda da rol aldı. Tu-22M3 gibi modern versiyonları saatte 2 bin 300 kilometre hıza kadar çıkıp güdümlü füzeler dahil olmak üzere 24 bin kilograma kadar silah taşıyabiliyor.

200 MİLYON DOLARLIK SİLAH YOK EDİLDİ

Tu-22'yi yok eden saldırının yankısı dinmeden, Ukraynalılar bu kez ABD'nin gönderdiği HIMARS füzelerini kullanarak Rus ordusunun en yeni radarı Prevel-E'yi Karadeniz kıyısında vurarak Moskova'ya çok ağır bir darbe vurdu. Herson'un güneyindeki Zaliznyi Limanı'na konuşlandırılan 200 milyon dolar değerindeki radar sistemi, yüzlerce kilometre öteden ateşlenen füzelerle kömüre döndü.


Son teknoloji kıyı ufuk ötesi radar sistemi Predel-E'nin yerleştirildiği nokta, Kırım Yarımadası'nın kuzeyi ile işgal altındaki Herson'un güneyi arasındaydı.

Kremlin'in askeri cephaneliğine yapılan en modern ve yüksek teknolojili eklemelerden biri olarak kabul edilen radar sisteminin, şu ana kadar sadece 25 adet üretildiği tahmin ediliyor. Predel-E, alçaktan uçan hava hedeflerinin yanı sıra, yere yaklaşan hedeflerin tespiti ve takibi için tasarlandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap