SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya ve Belarus’ta kalan taşıtların dönüşüne kolaylık

Rusya ve Belarus’ta kalan taşıtların dönüşüne kolaylık

27 Şubat 2022 Pazar - 09:40




Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, 20-25 Şubat 2022 tarihleri arasında Rusya veya Belarus’ta kalan taşıtların Macaristan üzerinden Türkiye’ye dönüşlerinde transit geçiş belgesi ve BİReg sistemine kayıt zorunluluğu aranmayacağının bildirildiğini açıkladı.





Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından Ukrayna-Rusya krizi sonrası Macaristan ile bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmeler neticesinde Genel Müdürlük, 20-25 Şubat 2022 tarihleri arasında Rusya veya Belarus’ta kalan taşıtların 4 Mart 2022 tarihine kadar Tornyosnémeti ve Storaljajhely sınır kapıları kullanılarak Macaristan üzerinden Türkiye’ye dönüşlerinde transit geçiş belgesi ve BİReg (elektronik izin için ön kayıt sistemi) sistemine kayıt zorunluluğu aranmayacağının bildirildiğini açıkladı. Macaristan tarafının uygulamanın sadece Türkiye’ye transit dönüşler için geçerli olacağı ve sürücülerden CMR (karayolu taşıma belgesi) veya bu duruma ilişkin bir belge talep edilebileceği belirtildi.

Bekleyiş sürüyor

Öte yandan Türkiye'nin ihraç yüklerini Ukrayna ve Belarus'a götürmek üzere yola çıkan, Rusya’nın Ukrayna’ya harekat başlattığını çarşamba günü ulaştıkları Kapıkule Sınır Kapısı'nda öğrenen TIR şoförlerinin bekleyişi sürüyor.

Belarus'a biber götüren Mehmet Turunç, "Salı günü Antalya'dan yola çıktım, Belarus'a gidiyordum, Kapıkule'ye geldik, savaşın çıktığını öğrendik. Her taraf kapalı, biz de beklemeye koyulduk" dedi. Hatay'dan aldığı portakalları Belarus'a götüren Zafer Turunç da savaşı öğrenince Kapıkule'de kaldıklarını belirterek, "Bile bile ateşe atılmak istemiyoruz. Bölgedeki arkadaşlarla telefonda görüştük. Bize gelmememizi söylüyorlar. Yolların tekin olmadığını, çoğu yerlerde hendeklerin kazıldığını belirttiler” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap